Dette er "time-of-flight"-sensoren som LG bruker.
Dette er "time-of-flight"-sensoren som LG bruker.

Annonse


Er dette LG sin store overraskelse under årets Mobile World Congress?

Det er ikke lenge til Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona hvor vi skal være til stede å bringe nyheter direkte. Inntil videre får det holde med noe nye opplysninger om LGs flaggskip som er G8 ThinQ, som er ryktet til å ha 3D-kamera i front.

TOF-kamera

Allerede har de avslørt et nytt system for å kjøle den kommende 5G-utstyrte smarttelefonen, men nå bekrefter de i forkant av MWC at LG G8 ThinQ kommer med et “time-of-flight”-kamera i front. Sensoren skal være utviklet i samarbeid med Infineon Technologies.

Slike kameraer bruker infrarød lys fra mobilen og måler tiden det tar til lyset reflekteres tilbake, slik at enheten kan gjøre seg en formening om dybde og avstand. Dette er ganske likt hva Apples Face ID gjør, slik at man kan bruke det som en sikkerhetsmekanisme til å låse opp telefonen. LG kan også potensielt bruke det til å få portrettbilder med bokeh-effekt.

LG går en annen vei

LG gjør et interessant valg ved å inkludere en slik sensor i sin nye flaggskipsmodell, mens de fleste andre Android-telefoner i dagens marked ser ut til å lene seg mot sikkerhet som kommer i form av fingeravtrykksleser i skjermen. Om dette blir LGs måte å gjøre deres nye smarttelefon populær på, gjenstår å se under MWC mellom 25. og 28. februar.

Kilde:
Neowin

Annonse