Hopp til navigasjon Hopp til innhold
WhatsApp introduserer innlogging med Face ID og Touch ID for bedre sikkerhet. (Ill.: Pexels)

WhatsApp har fått støtte for Touch- og Face ID

Trapper opp sikkerheten.

Meldingstjenesten WhatsApp har lenge vært opptatt av at brukerne skal føle seg trygge og i den forbindelse introdusert ende-til-ende-kryptering etter at de ble kjøpt opp av Facebook i 2014. Den nye og ganske så sofistikerte krypteringen ble implementert for å holde meldingene trygt oppbevart og utilgjengelige fra tredjeparter som vil snoke.

Oppdatering ruller ut i dag

Nå har applikasjonen på iOS blitt enda tryggere i bruk ettersom WhatsApp har introdusert mulighet til å bruke Touch ID og Face ID for innlogging.

De nye implementeringen kommer i form av en oppdatering som har rullet ut til brukere av meldingstjenesten i dag. Brukerne må likevel være oppmerksom på at Apples biometriske verktøy ikke aktiveres som standard: disse må du selv gå inn på innstillingene for å aktivere. Under innstillinger finner du «personvern» og deretter «konto» – her aktiverer «skjermlås».

Denne endringen kommer ikke altfor lenge etter at Facebook-sjefen Mark Zuckerberg annonserte planer om en mulig sammenslåing av meldingstjenestene i Messenger, WhatsApp og Instagram.

Dette er grunnen til at Zuckerberg slår sammen Messenger, WhatsApp og Instagram

Kilde:
Neowin

Stikkord: face id, facebook, melding, sikkerhet, touch id, whatsapp