Mark Zuckerberg forklarte under gårsdagens kvartalsrapportering hvorfor Facebook ønsker å slå sammen de tre meldingstjenestene til en.
Mark Zuckerberg forklarte under gårsdagens kvartalsrapportering hvorfor Facebook ønsker å slå sammen de tre meldingstjenestene til en.

Annonse


Dette er grunnen til at Zuckerberg slår sammen Messenger, WhatsApp og Instagram

Forrige uke skrev vi en artikkel hvor det ble avslørt at Facebook planlegger en sammenslåing av meldingene i Messenger, WhatsApp og Instagram slik at man sitter igjen med én hovedplattform for å sende meldinger på tvers av plattformene, selv om vi ikke helt vet detaljene på hvordan dette i praksis vil fungere.

Utvidet kryptering

Under gårsdagens kvartalsrapportering fortalte Facebook-sjefen at endringen er på vei, men at man ikke vil se noe til det i år.

Ifølge Mark Zuckerberg er beslutningen om å slå sammen de ulike tjenestene fattet med intensjon om å utvide krypteringsmulighetene som er å finne på tvers av tjenestene, slik at en som eksempelvis sender melding fra Messenger til en WhatsApp-bruker vil oppleve at de har ende-til-ende-kryptering og tilsvarende motsatt vei.

Mer likt iMessage

En kombinert meldingstjeneste på denne måten vil ifølge Zuckerberg motvirke hindringer mellom kommunikasjon, med et eksempel gitt i at en person kan bruke markedsplassen på Facebook men at vedkommende må bruke WhatsApp for å kommunisere.

Annonse


I tillegg påpekte Facebook-sjefen en mulighet i å etterhvert kunne erstatte SMS på en måte som tilbyr flere funksjoner og bedre sikkerhet, litt tilsvarende iMessage.

Uansett er sammenlåingen et stykke unna enten det er gode nyheter for deg eller dårlige. Facebook ser enda ut til å være i startfasen med å implementere endringer, og det kan virke som om de inntil videre kun lufter ideer.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse