https://itavisen.no/2019/01/19/microsoft-til-windows-mobile-eiere-bytt-til-ios-eller-android/
MIcrosoft ønsker å legge til rette for at utviklere kan implementere Xbox Live i fremtidige spill.

Annonse


Microsoft vil forene Xbox Live-spillere på tvers av enheter – kryssplattform kommer til iOS og Android

Stadig flere av Microsofts produkter og tjenester kommer til Android og iOS. Kanskje ikke så rart ettersom selskapet har skrotet sitt eget Windows Mobile-prosjekt.

Det nyeste tilskuddet er Xbox Live. Microsoft ser nå ut til å bringe kryssplattform-støtte med Xbox Live til Android, iOS og Nintendo Switch.

Hele Xbox Live-opplevelsen på mobil

Det var Windows Central som oppdaget dette via en nettside som beskriver Microsofts fremtidige planer for sin spillplattform.

Selskapet vil nå hjelpe utviklere med å lage flere spill med kryssplattform-støtte.

Annonse
Målet er at Xbox Live i sin helhet skal komme til mobile plattformer, med de beste funksjonene implementert. Dette innebærer blant annet spilling på tvers av plattformer, sosiale funksjoner slik som vennelister, meldingsfunksjoner, chat og oversikt over dine prestasjoner.

Vil legge til rette for utviklere

Microsoft slipper nå et utviklersett som skal sørge for å realisere denne målsettingen.

«Xbox Live er i ferd med å bli MYE større. Tjenesten utvider fra 400 millioner spillenheter til 2 milliarder spillenheter med lanseringen av vårt nye kryssplattform-SDK.», skriver Microsoft.

De har et poeng – på lang sikt. Foreløpig er prosjektet i startfasen. For selv om blant annet Minecraft tillater spilling på tvers av plattformer allerede, er Microsofts plan å utvide funksjonaliteten til spill som ikke er deres egne.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse