Flere sensitive opplysninger om Apples førerløse bilprosjekt er på avveie etter tyveri fra en ansatt i selskapet.
Flere sensitive opplysninger om Apples førerløse bilprosjekt er på avveie etter tyveri fra en ansatt i selskapet.

Annonse


Smått utrolig: Nok en Apple-ansatt siktet av FBI etter å ha stjålet bilhemmeligheter

I sommer ble det kjent at en tidligere Apple-ansatt var siktet av FBI etter å ha stjålet informasjon om Apples bilprosjekt – Titan – og overlevert informasjonen til et kinesisk teknologifirma.

Nå, et halvt år senere, kommer nok en sak frem i lyset, og likheten mellom sakene er slående.

Ifølge Bloomberg har nok en ingeniør som jobbet med Titan-prosjektet, altså selskapets førerløse bilteknologi, blitt siktet av amerikanske myndigheter – også denne gangen for spionasje.

Apple fjerner over 200 ansatte fra sitt hemmelige Titan-prosjekt

Annonse
Apple: – Enormt ødeleggende

Jizhong Chen, som ble ansatt i Apple i 2018, tok blant annet flere bilder fra innsiden av et arbeidssted (noe de absolutt ikke har lov til) og lastet ned 2.000 filer som inkluderte manualer og planer for bilprosjektet.

Apple skal ha ansett lekkasjen som «enormt ødeleggende».

Chen skal ha fortalt Apple at han dro til Kina for å besøke sin syke far. I realiteten hadde han søkt på en ny jobb i et kinesisk selskap som også jobber med førerløse biler. Dette firmaet skal være en direkte utfordrer til Apples prosjekt.

Pågrepet av FBI

Den kinesiske statsborgeren rakk ikke å forlate USA – FBI pågrep ham dagen før avreise.

I liket med den forrige Apple-ansatte som ble siktet i fjor sommer, risikerer mannen 10 års fengselsstraff. I tillegg kan han bli dømt til å betale en bot på 250.000 dollar, over 2,1 millioner kroner.

Det har vært mye hemmelighold rundt Apples førerløse bilprosjekt. I utgangspunktet hadde selskapet planer om å utvikle en egen førerløs bil, men i senere tid har Apple endret kurs – nå skal de ikke lenger fokusere på en egen bil, men heller på programvaren og øvrig teknologi som kan brukes i førerløse biler.

Fjernet 200 ansatte fra prosjektet

Nylig ble det kjent at 200 ansatte fjernes fra bilprosjektet. Apple benektet imidlertid at prosjektet er dødt.

– Vi har et utrolig talentfullt team som jobber med autonome systemer og lignende teknologier i Apple. Noen grupper flyttes til prosjekter i andre deler av selskapet, der de vil jobbe med maskinlæring og andre initiativer i Apple, uttalte en talspersonen.

Kilde:
Bloomberg

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse