Facebook har i skjul betalt folk mellom 13 og 35 år for å laste ned en VPN-tjeneste og gi tilgang til dataen deres.
Facebook har i skjul betalt folk mellom 13 og 35 år for å laste ned en VPN-tjeneste og gi tilgang til dataen deres.

Annonse


Betalte tenåringer for å laste ned spionvare-VPN

Det er ikke verdens best bevarte hemmelighet at Facebook stadig blir mer desperate i sin kamp om å få data om konkurrentene sine på sosiale medier-arenaen. Nå har TechCrunch avdekket at Facebook i skjul har betalt unge mennesker til å laste ned en såkalt “Facebook Research”-VPN som lar selskapet innhente all aktivitet fra brukerens telefon inkludert nettaktivitet.

Ble fjernet fra App Store

Prosessen minner i det hele tatt om selskapets Onavo Protect-app som Apple fjernet fra butikken deres i sommeren 2018. TechCrunch skriver at de likevel har forbipassert dette med Research-appen som oppfordrer folk til å gi tilgang til nettverkstrafikk slik at det sosiale mediet kan dekryptere denne informasjonen og analysere aktiviteten deres på telefonene.

Til avisen har Facebook innrømmet at de brukte Research-programmet for å samle inn data om brukernes internettvaner og mønstre.

Interessant nok har det også kommet frem detaljer på hvordan selskapet har oppfordret folk til å laste ned VPN-tjenesten og gi full tilgang til Facebook. Det viser seg nemlig at de har lokket brukere mellom 13 og 35 år med opptil 20 dollar i måneden i tillegg til ekstra som ledd av en verve-kampanje for å laste ned tjenesten og gi tilgang til data.

Annonse
Legger ned tjenesten

Facebook skal ha krevd at brukerne tar et skjermbilde av bestillingssiden sin på Amazon for å bevise at de har kjøpt tjenesten, og selve arbeidet med innsamling og kartlegging av data skal ha blitt administrert av tjenester som Applause, BetaBound og uTest.

Selskapet har i en uttalelse til TechCrunch fortalt at de nå legger nå praksisen i iOS-utgaven av applikasjonen.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse