Apple: - Vi kan ikke lastes for at iPhone blir tregere
Apple mener saken må avvises.

Annonse


Apple: – Vi kan ikke lastes for at iPhone blir tregere

Det ble ramaskrik da Apple gjorde det kjent at de med vilje gjorde iPhones tregere.

Derfor er eldre iPhone-enheter ofte litt tregere

Årsaken er at batterier kun kan lades x antall ganger før de ikke lenger klarer å levere stabil volt. Med andre ord må CPU-en klokkes ned, og derfor forsvinner noe av ytelsen. Mange trodde de kun hadde følelsen av at ting ble tregere, men så ble det faktisk det, også.

Det er ikke Apples feil at li-ion-batterier fungerer slik, men de burde selvsagt ha opplyst om dette for mange år siden. Mange vil nok mene at de ikke sa ifra med vilje, i håp om å få folk til å oppgradere i stedet for kun å bytte batteri.

Dette sier Apple

Og nå var det selskapets tur til å forklare seg i saken der en advokat har saksøkt dem fordi han mener at Apple ikke sa ifra om redusert ytelse grunnet eldre batteri, kun for å selge flere mobiler.

Annonse
Apple på sin side mener at de ikke på noen måte er pliktige til å fortelle folk om programvarens muligheter, ei heller batteri-kapasitet, om det da ikke er en direkte fare for personen.

Selskapet bedyrer også at ingen tvinges til å installere en iOS-oppdatering, og at alle må samtykke i å installere oppdateringer, noe som igjen gir selskapet lov til å gjøre endringer. De påpeker også at de aldri har gitt garantier for at batteriene varer evig, men at de har opplyst om at batterier er forbruksvare.

Dette stemmer, men de gjorde aldri koblingen mellom ytelse og batteri for kunden tydelig nok, mener vi.

Sammenlignet med kjøkken-oppussing

De sammenlignet saken med en kjøkkeninstallasjon der eieren av huset gir entreprenøren lov til å endre deler av huset. Og, siden brukerne ga selskapet lov til å komme inn takket være godkjenning av programvarelisensen, så kan ikke Apple beskyldes for å ha brutt seg inn.

Rent juridisk mener Apple at delen av saken som omhandler innbrudd i en datamaskin må avvises av retten, fordi de mener det ikke er noen fakta som tilsier at enkeltpersoner ble skadelidende som følge av dårligere iPhone-ytelse.

Apple tilbør iPhone-eiere billigere batteribytte i en lengre tid for eldre modeller – hele 11 millioner batterier ble byttet ut.

 

Kilde:
Scribd

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse