Den første lekkasjen: Dette er nye Android Q
Android Q er fremdeles langt unna om Google som som tidligere lanserer på sen-sommeren i august.

Annonse


Flere nye Android Q-funksjoner oppdaget

En rekke produsenter lar deg låse opp smarttelefonen med ansiktet, men sikkerheten varierer stort.

Noen telefoner bruker bare frontkameraet for å gjenkjenne ansiktet ditt, mens andre, for eksempel Apples Face ID-teknologi, benytter både frontkameraet, en ToF-sensor, IR-sensor og dot-sensor for å gjøre funksjonen mer sikker.

Ikke like sikkert i Android

En nederlandske vaktbikkja for forbrukersikkerhet, Consumentenbond, uttalte tidligere denne måneden at 38 prosent av Android-smarttelefoner kan låses opp kun ved hjelp av et bilde av eieren. Dette gjelder blant annet Huawei P20-serien og Samsung Galaxy A8-serien.

Men nå tyder mye på at neste store oppdatering av Android – altså «Q» – vil gjøre ansiktsopplåsning mye sikrere på tvers av Androids økosystem.

XDA Developers har funnet nye linjer med kode i en byggversjon av Android Q, og disse linjene hinter til et mye sikrere ansiktgjenkjenningssystem i operativsystemet. Koden viser at telefonen vil vise feilmeldinger dersom en telefon med Android Q ikke har en tilstrekkelig teknologi for ansiktsgjenkjenning.

Annonse
Offisiell støtte gir økt sikkerhet

Hvis telefonen har denne teknologien, derimot, så vil du kunne låse opp telefonen, autorisere app-kjøp og logge på applikasjoner med ansiktet. Du kan selvfølgelig bruke et passord, PIN-kode eller mønsteroppløsning, hvis ansiktsopplåsningen feiler.

En grunnleggende og offisiell støtte for ansiktsopplåsning kan altså komme med Android Q, noe som i så fall vil gjøre det enklere for mobilprodusenter å implementere teknologien i sine nye telefoner.

Endelig skjermopptak

9to5Google har også funnet referanser til flere nye Android Q-funksjoner. Android Pie gjorde det enklere å ta skjermbilder ved hjelp av en ny snarvei i power-menyen. Men Android Q introduserer system-bredt skjermopptak, og lar deg gjøre det du hittil har måttet bruke tredjepartsløsninger til.

Enklerere tilgang til nødandrop

En knapp som lar deg kontakte nødetatene er også mer tilgjengelig i Android Q. Tidligere har du måttet gå tilbake til låsskjermen og sveipe opp for å finne denne knappen. Nå er den tilgjengelig direkte fra power-menyen.

Nattmodus

En annen etterlengtet Android-funksjon som kommer med Q-oppdateringen er støtte for nattmodus/mørkemodus. 

«Nattmodus er en godkjent Q-funksjon (…). Q-teamet vil forsikre om at alle forhåndsinstallerte apper støtter nattmodus fra bunnen av. For å kunne gjøre det, trenger vi at alle UI-elementer blir designet for nattmodus innen mai 2019», skrev en Google-ansatt i et innlegg på Chromiums side for bug-overvåkning i fjor høst. 

Trolig i august

Android Q vil lanseres for offentligheten iløpet av sommeren, trolig august, mens en beta ventes iløpet av våren.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse