Den første lekkasjen: Dette er nye Android Q
Android Q er fremdeles langt unna om Google som som tidligere lanserer på sen-sommeren i august.

Annonse


Den første lekkasjen: Dette er nytt i Android Q

XDA Developers har klart å skaffe til veie en internt testversjon av Android Q, og installert den på Google Pixel 3 XL, dog uten Pixel-spesifikke funksjoner (såvel som mangel på Google Play- apper og -tjenester).

Dette er de største forbedringene

Men det er likevel masse spennende her da den inneholder februar-sikkerhetsoppdateringen og Googles nyeste versjon av “Android Open Source Project (AOSP)”, Altså Android Q som lanseres om rundt 7 måneder i endelig versjon og som får den første beta-versjonen rundt mai-måned.

Over til hva som er nytt, for det er endel. Vi følger utviklingen i denne saken, for her vil det lekke mer etterhvert.

  • Nytt mørkemodus-tema for hele OS-et – alltid på eller kun på på kvelden med mulighet for å tvinge mørkemodus på apper som ikke har dedikert støtte
  • Sikkerhetsmulighetene forsterkes: kjappere tilgang til overblikk over rettighetene hver app har, og mulighet til kun å aktivere lokasjon når appen er under bruk – i samme meny stopper du og sletter appen
  • En beskrivelse leser “force experimental desktop mode on secondary displays.” Med andre ord har nok Google planer om å lansere noe lignende Samsung har med DeX, altså ved å blåse opp et PC-grensesnitt på en større skjerm drevet av mobilen. Vil USB C være nok mot en USB C-skjerm?
  • Mulighet til å egendefinere vindus-størrelsen på åpne multitasking-apper
  • Organiser filer etter type i fil-appen

Disse Samsung-telefonene har fått Android Pie

 

Kilde:
XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse