Antallet Alexa-ansatt har doblet seg på ett år
Amazon har stor tro på Alexa som stemmeassistent.

Annonse


Amazon har doblet antall Alexa-ansatte på under ett år

Som følge av godt julesalg kunne Amazon avsløre vanvittige salgstall for sine Alexa-produkter. Totalt har selskapet nå solgt 100 millioner enheter med den digitale assistenten innebygd.

Visepresidenten i Alexa: – Mye mer vi vil at Alexa skal gjøre

Og Amazon satser ikke mindre på Alexa i tiden som kommer. Overfor Business Insider bekrefter visepresidenten i Alexa-avdelingen, Steve Rabuchin. at 10.000 mennesker jobber med Alexa-teknologien i dag.

Globalt er det 600.000 ansatte i Amazon.

– Dette er et korrekt tall. Men vi er ennå tidlig i utviklingen av slik teknologi. Alexa er fantastisk, men det er så mye mer vi vil ha henne til å gjøre i form av å være mer interaktiv, bedre i samtaler, og rett og slett få henne til å bli bedre og bedre, sier Rabuchin til Business Insider.

Annonse
Tetter kunnskapshullene

Mange av de Alexa-ansatte jobber kun med å dytte mer kunnskap inn i assistenten. Disse teamene mater Alexa med spørsmål og svar for å øke kunnskapsbasen, som Amazon kaller «kunnskapsgrafen».

– Vi vil at Alexa skal kunne svare på hvilket som helst spørsmål og vi har gjort store fremskritt på dette området, sier Rabuchin.

Skal være naturlig å snakke med Alexa

Men det holder ikke å bare øke kunnskapen til Alexa. Personligheten er også viktig. En egen avdeling jobber utelukkende med dette.

– Vi har ønsket helt fra starten at Alexa skal føles litt som en partner som du kan snakke naturlig til, sier visepresidenten.

Teamet som fokuserer på personligheten jobber med alt fra generell oppførsel og hvordan oppførselen formes.

Kjemper mot Google og Apple

En stor andel av de 10.000 er også satt til å utvikle de tekniske aspektene ved taleassistenten, med et spesielt fokus på maskinlæring og kunstig intelligens.

Målet er nemlig at Alexa, på egen hånd, skal bli bedre etter hvert som folk bruker tjenesten mer og mer.

Den økte bemanningen vitner om at Amazon er seriøse i kampen mot Google og Apple, som har henholdsvis Assistant og Siri.

Men alt er ikke bare rosenrødt heller – like før jul ble det avslørt at en Alexa-bruker fikk tilgang til 1700 private lydopptak fra et annet hjem.

Opptakene ble sendt via en lenke fra Amazon, og var ifølge selskapet et resultat av en «menneskelig feil».

– Dette var et uheldig eksempel på menneskelig feil, og det var en isolert hendelse, sier en Amazon-talsperson til Reuters.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse