Bærbare kan i år utstyres med 4K OLED HDR-panel.
Bærbare kan i år utstyres med 4K OLED HDR-panel.

Annonse


I år blir laptop-skjermene en helt ny type rå

3K-paneler er ikke så uvanlig på bærbare, men det er ikke OLED, og de har ikke denne oppløsningen og lysstyrken.

4K, OLED og HDR

For vi snakker om en OLED-skjerm med nok lysstyrke til HDR, og ekte 4K-oppløsning: 3840×2160 spredt utover 15,6″. Med andre ord blir disse panelene å finne i de aller største bærbare maskinene, men vil nok levere en veldig fin opplevelse for de som går for en.

Lysstyrken varierer fra 0,0005 til 600 nits, noe som ikke gir den aller beste HDR-opplevelsen, men dette nesten er nest-best – se etter skjermer med “VESA DisplayHDR 1000”-standarden for garantert 1000 nits-lyssnivå.

Denne støtter dog “Display HDR True Black specification released by VESA”.

Annonse
Derfor sier Samsung sier denne er veldig god på å levere skikkelig svart ved å klare å være “200 ganger mørkere” (100 ganger bedre enn forrige HDR-standard), samtidig som hvit-nivået kan være dobbelt så lys-sterkt.

DYPDYKK: Dette må du vite om den nye paneltypen Apple skal bruke

Første i sitt slag

Panelet støtter opp til 3,4 millioner farger (det dobbelte av hva en LCD-skjerm på samme størrelse leverer, noe som betyr at den støtter DCI-P3-standarden – dessuten fungerer panelet bedre ute med 1,7 høyere fargevolum.

Faktisk er dette det første panelet i sitt slag, og masseproduksjonen starter allerede neste måned. Forvent derfor å se maskiner med disse skjermene i løpet av sommeren, men neppe til Surface da Microsofts egne bærbare nytter 3:2-format – denne har 16:9 (som er bedre for film, men kanskje mindre optimalt for arbeid og surfing). Apple bruker 16:10 i sine MacBook Pro-maskiner.

 

Kilde:
Samsung

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse