Xiaomi er ifølge Weibo langt i utviklingen med en mer avansert fingeravtrykksleser.

Annonse


Xiaomi har gjort noe genialt med fingeravtrykksleseren

Det ser ut til at den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi satser alt for å bli den største innen fingeravtrykkslesere på smarttelefon etter at de til å begynne med har vært litt tregere enn konkurrentene til å tilegne seg teknologien. Ifølge Weibo holder mobilprodusenten nemlig på med utvikling av en langt mer avansert versjon av slik teknologi.

Større areal for fingeravtrykk

Av artikkelen til Weibo og en tilhørende videosnutt vises det nemlig en demonstrasjon av en prototype av en telefon med langt større aktivt område for fingeravtrykkslesing som måler 25 x 50 millimeter. I praksis betyr det at brukeren kan bruke en større del av skjermens areal til å låse opp telefonen, slik at du ikke behøver å være så nøye når du legger tommelen på mobilen.

Den nye sensoren skal ifølge artikkelforfatteren ha en egenskap i at man kan trykke skjermen én gang for å vekke telefonen og låse den opp.

Annonse


Ikke de første

Det viser seg likevel at Xiaomi ikke er det eneste selskapet som ønsker å gå for en slik løsning med større areal: Vivo viste ifjor frem noe tilsvarende da de presenterte konseptmobilen Apex med en sensor som dekket en tredjedel av skjermen. Det ble aldri noe av denne funksjonen da konseptet ble løst inn i produksjonstelefonen Nex.

Også Oppo har gitt uttrykk for at dette er noe som kommer. Selskapet har annonsert at de vil lansere telefoner dette året med fingeravtrykksleser som er 15 ganger større enn det som hittil har vært normalt. Vi er spente på å se hvordan dette tar seg ut i praksis.

Kilder:
The Verge
Weibo

Annonse


Annonse


Annonse