- Snart tomt, sier Nvidia.
Nvidia er snart tomme for skjermkort i GTX-serien.

Annonse


– Nesten helt tomt, sier Nvidia

Mange har sikkert fått med seg at Nvidia i det stille etter lansering av helt nye produkter også foretar seg noen små-oppgraderinger av eldre utgaver, eksempelvis da de i oktober oppgraderte 1060-kortet til å ha nyere GDDR5X-minne og da de nylig ga 1070-kortet samme behandling. Nå er situasjonen en helt annen.

Noen bunker med 1060 igjen

Under et intervju med VentureBeat fortalte sjefen i Nvidia, Jensen Huang, at selskapet snart har gått tomt for skjermkort i GeForce GTX 10-serien og at de sitter på sin aller siste bunke med 1060-kort som de antar vil gå ut i løpet av ukene som kommer – de øvrige modellene (som blant annet inkluderer GTX 1080, 1080 Ti og 1070 og ) er alle utsolgt.

Fortsatt populære

En stor brikke i denne settingen er kryptomaniet med en pangstart og en brå slutt hvor Nvidia til å begynne med opplevde svært høy etterspørsel hvorpå all etterspørselen sank til bunns og de satt igjen med haugevis produkter i GTX 10-serien. Likevel har de etter dette sakte men sikkert klart å få ut brorparten av inventaret, mye takket være en relativt svak konkurrent i AMD og at ikke alle har omfavnet den nye Turing-arkitekturen som er å finne i de nye RTX-kortene.

For øyeblikket går ikke salget av de nye kortene i RTX-serien slik Nvidia vil ha det til, takket være noe irrasjonelle priser. Et eksempel på dette er RTX 2060 som Toms Hardware peker ut, hvor man får rå ytelse men til en pris som ikke lenger kan sies å være i mellomklassen. Redningen kan være senket pris på denne, eller ryktene om Nvidias plan om å lansere et GTX 11-kort med Turing-arkitektur og uten RT-kjerner som tillater ray-tracing.

Kilde:
Toms Hardware

Annonse