For å være på den sikre siden kan det lurt å bytte passord.

Annonse


773 millioner e-postadresser og 22 millioner passord lekket

Vi står nå overfor en av de største datalekkasjene gjennom tidene.

Nesten 773 millioner unike e-postadresser og 22 millioner unike passord viser seg å være lastet opp til en server på skytjenesten MEGA, og har vært fritt tilgjengelig for offenligheten.

Den massivedatalekkasjen utgjør 87 GB og består kun av rene tekstfiler, skriver sikkerhetseksperten Troy Hunt i et blogginnlegg.

– Informasjonen din flyter fritt

Lekkasjen har fått navnet Collection #1, og dataene stammer fra tusenvis av kilder gjennom en periode på 11 år.

Annonse


«Det jeg kan si er at mine egne personlige data er der ute, og at den er korrekt; riktig e-postadresse og passord jeg brukte for mange år siden ligger der. Kort sagt, hvis du er inkludert i denne lekkasjen, flyter ett eller flere av dine passord rundt så andre kan se dem», skriver Hunt.

Du kan selv sjekke om du er berørt av denne datalekkasjen, eller tidligere lekkasjer, ved å bruke Troy Hunts Have I Been Pwned-tjeneste.

Gigantisk datalekkasje
Flere hundre millioner e-postadresser og passord ble lagt ut på MEGA. (Ill.: Skjermdump)

Ble fjernet, men ligger fortsatt ute

Sikkerhetseksperten skal ha fått mange henvendelser angående denne lekkasjen de siste ukene. Flere hadde oppdaget de 12.000 filene som var lastet opp til MEGA-tjenesten.

Han legger til at filene er fjernet fra skytjenesten nå, men at de fortsatt eksisterer på et populært hacker-forum. Hunt vil av naturlige årsaker ikke oppgi navnet på dette forumet.

Du kan for øvrig registrere deg på «Have I been pwned»-tjenesten og motta varsler dersom e-postadressen din blir funnet i fremtidige lekkasjer.

Basert på Collection1-lekkasjen kan vi trygt si at mange kan forvente å få en slik e-post i disse dager.

 

Kilde:
Zdnet

Annonse


Annonse


Annonse