Press fra Microsoft skal ifølge Hounsell ikke være grunnen til at prosjektet går under.

Annonse


«Buildfeed» legger ned – nekter for press fra Microsoft

Om du har en fot i Windows-verden og fatter interesse for nye Windows-builds i forkant av offisielle lanseringer så har du med stor sannsynlighet hørt om «BuildFeed». Tjenesten har blitt utviklet av Tom Hounsell og har til nå gitt tusenvis av build-oversikter – nå legger tjenesten ned på grunn av det Hounsell omtaler som «interne utfordringer», samtidig som han bedyrer at eksterne faktorer ikke har vært avgjørende, og at Microsoft ikke har presset han til å legge ned.

Avslørte nytt OS

Det startet med utgangspunkt i at den lille tjenesten meldte fra om et spesielt navn- og versjonsnummer som har dukket opp og som indikerer en Windows 10-utgave spesielt utviklet for foldbare enheter, saken kan du lese her. I etterkant så BuildFeed-utviklerne seg nødt til å ta til Twitter med en melding hvor de langer ut mot Microsoft-ansatte:

Interessant nok var det til å begynne med indikasjoner på press fra Microsoft sin side som har ledet til beslutningen om å legge ned, men i et oppdatert innlegg langer Hounsell ut på ny, denne gang mot medier som har sitert ham på at Microsoft-press har vært blant årsakene til at BuildFeed legger ned. Der går han dessuten ganske grundig til verks med å forklare at nedleggingen argumenteres i interne problemer.

Annonse


Uansett, de gode nyhetene er at det sannsynligvis kommer noen som tar plassen til BuildFeed da hele greia er lagt ut med åpen kildekode på GitLab, samtidig som databasen har blitt gjort tilgjengelig som en JSON-fil.

Kilde:
BuildFeed

Annonse


Annonse


Annonse