Annonse


SpaceX: – Starship er snart klar for sin første test

SpaceXs Starship, tidligere kjent som «BFR» (Big Falcon Rocket) nærmer seg ferdigstillelse. I den forbindelse har Elon Musk delt et bilde av raketten på Twitter.

Det er bare noen dager siden han ga oss en sniktitt på raketten, men den gang var det bare et konseptbilde vi fikk se. Denne gangen er det et ekte bilde av raketten, påpeker Elon Musk i et Twitter-innlegg.

Testflyvning i mars?

En testflyvning av raketten, som kalles «The Hopper», kan skje om få måneder. Opprinnelig var take-off planlagt til februar, men på grunn av uforutsette problemer må vi trolig vente til mars.

Annonse


Starship er det private romfartsselskapets kommende rakett, ment for lange reiser. Planen er å bruke den både til Månen og Mars, i tillegg til lange flyturer jorda rundt.

Det er ventet at raketten vil spille en vesentlig rolle i Musks elleville planer om å kolonisere Mars.

Større rakett i juni

Raketten selskapet nå har bygget, vil bli brukt for suborbitale testflyvninger, på lik linje med Falcon 9-testene som ble gjennomført i 2013. Denne skal altså ikke reise til verdensrommet.

Men det skal en større utgave av Starship, som også er under konstruksjon. Den første prototypen av denne forventes å være klar innen juni i år, ifølge Musk.

 

Kilde:
Twitter

Annonse