Dette produktet skal øke sikkerheten i hjemmet ditt, men kan ha virket mot sin hensikt ifølge nye opplysninger.
Dette produktet skal øke sikkerheten i hjemmet ditt, men kan ha virket mot sin hensikt ifølge nye opplysninger.

Annonse


Ring lager smarte dørklokker med kameraer – ansatte kan ha spionert på kunder over hele verden

Begrepet «smarthjem» er på full fart inn i dagligtalen vår. Smarte lyspærer, smarte kjøleskap, smarte speil – produktene kommer på rekke og rad.

Oppdatert: 

Ring har etter publisering av denne saken gitt tilsvar.

– Ring verken gir eller har gitt ansatte tilgang til direktestrømmer fra Ring-enheter. Som nevnt i vår uttalelse, har Ring-ansatte bare tilgang til Ring-.opptak som utelukkende er offentlig delt fra Neighbors-appen (i tråd med våre brukervilkår). Og i tillegg et lite antall Ring-brukere som eksplisitt (skriftlig) har gitt oss tilgang til og lov til å bruke deres videoer. Nok en gang, Ring-ansatte har ikke tilgang til direktestrømmer, sier en talsperson for Ring til ITavisen. 

Kunne spionere på alle sine kunder

Amazon-eide Ring er en aktør som produserer smarte ringeklokker. Disse lar deg blant annet lytte og snakke til folk som står utenfor døren din, via en smarttelefon, nettbrett eller PC. Selskapet skryter av at dette gir deg ekstra sikkerhet, men nå får de sine lovnader slengt rett tilbake i fleisen.

Annonse


The Intercept har publisert en artikkel der det kommer frem oppsiktsvekkende detaljer om selskapets produkter. Ifølge nettstedet har Ring-ansatte hatt tilgang til videostrømmen fra kundenes enheter. Dette gjelder både kameraene som peker ut mot potensielle gjester, men også kameraene som er vendt inn mot hjemmet.

Kun med ett klikk

Utviklere i selskapets Ukraina-avdeling har enkelt hatt mulighet til å «spionere» på kundene.

«Ifølge en kilde, begynte det hele i 2016, da Ring tilbød utviklerteamet tilgang til en mappe på Amazons S3 skylagringstjeneste. Mappen inneholder hver eneste video fra hvert Ring-kamera over hele verden. Dette er altså høyst sensitive filer som kunne bli bladd gjennom og sett. Å laste ned og dele disse videoene ville ikke krevd mer enn ett klikk», skriver The Intercept.

Videre hevdes det at kundens e-postadresse var det eneste de trengte for å se kameraene fra kundenes hjem. Kilden så aldri personlig at noen misbrukte denne muligheten, men forteller at «muligheten definitivt var der».

Ville forbedre teknologien

Spørsmålet er vel hvorfor Ring i det hele tatt ga denne muligheten til sine ansatte. Ifølge The Intercept kan noe av grunnen være at selskapet mente deres teknologi for ansiktsgjenkjenning ikke fungerte godt nok. Ved å gi disse dataene til sine ansatte, mente de at teknologien kunne forbedres og videreutvikles.

Ring har ikke ønsket å kommentere påstandene.

 

Kilde:
BGR

Annonse