Blåskjerm og Edge-problemer er noe av det sikkerhetsoppdateringen førte med seg.
Blåskjerm og Edge-problemer er noe av det sikkerhetsoppdateringen førte med seg.

Annonse


Heller ikke denne hasteoppdateringen gikk som planlagt, Microsoft

Fjorårets oktober-oppdatering til Windows 10 gikk langt i fra smertefritt for seg. I går kunne vi også melde at Server 2008 R1 og Windows 7-brukere opplever problemer etter oppdateringene KB4480970 og KB4480960.

Disse feilene er oppdaget

Nå kommer det rapporter fra folk som også sliter etter en oppdatering til Windows 10 1803, altså april-utgaven som ble lansert i fjor.

Egentlig er det bare snakk om en sikkerhetsoppdatering som ble sluppet på tirsdag, men flere brukere sier problemer har oppstått i etterkant. Edge, oppgavebehandleren og Windows Hello er blant funksjonene som er rammet.

– Edge kan ikke lenger åpne adminpanelet for routeren min etter oppdateringen, skriver en bruker på nettstedet Tenforums, og får støtte av flere andre som opplever det samme.

Annonse


En annen sliter med oppgavebehandleren.

– Dette er dårlig – etter oppdateringen viser ikke oppgavebehandleren alle driverne mine lenger. Jeg avinstallerer denne oppdateringen nå og venter til Microsoft har forstått hva de har forårsaket her, skriver en Windows 10-bruker.

En tredje bruker sliter med Windows Hello.

– Nå sier Windows at Hello ikke er tilgjengelig på denne maskinen, og innlogging med fingersensoren heller ikke er det. Dette er første gang noe slikt skjer på med datamaskin.

Blåskjerm

Enkelte opplever også «blue screen of death» etter KB4480966.

– Det tok meg en time å løse dette. Hvis noen blir spurt om å installere denne oppdateringen; ikke gjør det, lyder oppfordringen fra brukeren.

Microsofts liste over kjente feil i Windows 10 1803 inneholder ikke informasjon om problemene beskrevet i denne saken, men ettersom oppdateringen er såpass fersk, kan det fort hende selskapet må adressere dette forholdsvis raskt.

Har dere opplevd noen problemer etter denne oppdateringen? Del dem gjerne i kommentarfeltet!

Annonse


Annonse


Annonse