Du trenger ikke absolutt å vente på godkjenning fra Nvidia for å ha G-Sync-opplevelse på skjermen din.

Annonse


Gratis gamer-glede: Slik finner du ut om Nvidia-kortet ditt kan G-Synce på Freesync-skjermen din

Om du som mange andre interesserer deg for G-Sync-støtte på skjermen din, så er det nå en måte man muligens kan finne ut av om du kvalifiserer deg til det.

Har du tilstrekkelig VRR?

Blant de over 400 monitorene Nvidia har testet, har de sertifisert tolv av disse som offisielt har støtte. En bruker på Reddit har med utgangspunkt i disse tolv skjermene sett hva disse har til felles for å kartlegge hva monitoren din må være i stand til for at skjermkort fra Nvidia i 10- og 20-serien skal kunne gi deg en bedre opplevelse.

Det som går igjen blant de tolv monitorene er følgende:

LFC (Low Framerate Compensation)
30-144Hz range
40-144Hz range
48-144Hz range

Annonse


Trenger ikke godkjenning

Det påpekes i Reddit-tråden at Nvidia selv har uttalt at et kritisk vilkår for validering har vært hvorvidt det er VRR (variabel bildefrekvens) på minst 2.4:1 (tilsvarende 60-144Hz), slik at alle andre monitorer med tall rundt 40-90Hz eller 30-75Hz ikke testes for andre problemer.

Uansett ser det ut til at man kan aktivere det hvis man vil til tross for at monitoren man bruker ikke er sertifisert av Nvidia – husk bare at uforutsette problemer kan oppstå. Det er ventet at endringen trer i kraft neste uke en gang.

Har du en av disse skjermene får du G-Sync gratis! Her er de nye G-Sync-skjermene

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse