Årets CES-fest har startet for alvor.

Annonse


Her er de feteste nyhetene fra CES 2019

Det er en vanskelig oppgave å dekke alt som er interessant under årets CES-arrangement, men vi forsøker å dekke det mest essensielle for at man ikke går glipp av noen store nyheter. I denne artikkelen har vi samlet en rekke CES-nyheter fra de store produsentene slik at alt er samlet ett sted.

Ny “Anthem”-trailer viser RTX-magi

I dagene fremover forventer vi å se en del spilltrailere midt i mellom alle avsløringene omkring maskinvare og slikt: allerede har BioWare tyvstartet leken med å slippe den hittil feteste traileren av deres kommende spill, “Anthem”. Traileren viser ren RTX-magi som til syvende og sist overskygger innholdet i traileren: ray-tracing-teknologien gjør underverker med spillets grafikk, noe vi ikke kan vente med å oppleve selv når det lanseres 22. februar.

RTX-kort til over 40 bærbare PC-er

Én ting som er helt sikkert er at NVIDIA er på en storoffensiv med å inkludere sine skjermkort i bærbare maskiner som lanseres i tiden fremover: over 40 nye modeller som kommer fra og med slutten av januar blir utstyrt med RTX GPU.

Annonse


Og det er lett å se påvirkningen allerede – blant de store produsentene i bransjen har de fleste annonsert nye bærbare PC-er med RTX-kort, alt fra Razer og HP til Samsung som prøver å innta gaming-verden igjen.

Med Notebook Odyssey introduserer nemlig Samsung ikke sin første bærbare gaming-PC, men det er først nå en kan si at de presenterer et produkt som skal konkurrere mot rivalene som har rukket å etablere seg på denne fronten. Nye Notebook Odyssey er nemlig utstyrt med en 15.6-tommers Full HD-skjerm med 144Hz bildefrekvens. Skjermen ser forøvrig ut som en ekstern monitor av en eller annen grunn, og rammene har blitt kraftig forminsket.

I tillegg til dette er maskinen utstyrt med i7-prosessor og GeForce RTX 2080 samt 16GB minne og 256GB SSD-lagring/1TB HDD. Noe så generisk som beast mode er lagt til for å kunne kontrollere maskinens ytelse basert på programvaren den kjører, i tillegg til mulighet for konfigurering av spillinnstillinger for ulike profiler.

Razer og Alienware med på festen

Alienware

Heller ikke Razer og Alienware er på latsiden i disse dager. Sistnevnte annonserte på sin konferanse deres hittil letteste 17-tommer som attpåtil er utstyrt med RTX-grafikk fra NVIDIA – denne kalles Alienware m17 og har i likhet med lillebror m15 tynnere rammer.

Alienware m17 kan konfigureres med RTX 2060, 2070 Max-Q eller 2080 Max-Q hvor samtlige er raskere enn tidligere generasjoner med skjermkort og i tillegg introduserer de ray-tracing som allerede har rukket å etablere seg til en viss grad.

Utover dette kan maskinen utstyres med Intels åttendegenerasjon med prosessorer, opptil sekskjernede i9-8950HK. Skjermen kommer i varianter med 1080p og 4K-oppløsning, og selv om en skulle trodd at 1080p-varianten har bildefrekvens på 144Hz så er ikke dette tilfellet – her er 144Hz  forbeholdt m15-modellen.

Om Alienware m17 blir tilgjengelig i Norge og når den i så fall blir det er uvisst, men fra 29. januar går den i salg på det amerikanske markedet for en startpris på 1650 dollar.

Razer

Razer på sin side har introdusert RTX-kort til Blade-serien sin som nå starter på 2299 dollar. I dag har de annonsert at deres populære 15-tommer blir mulig å konfigurere med de samme alternativene som over, med RTX 2080 Max-Q dersom du vil ha det beste utstyret. Ellers er de fleste spesifikasjoner uendret, og man kan fremdeles velge mellom 4K 60Hz og 1080P 144Hz.

HP sin nyeste OMEN-laptop har det vi har etterspurt i mange år

Razer debuterer med monitor

I andre Razer-nyheter har vi at selskapet for første gang introduserer en egen, ekstern monitor ment for gaming.

Razer Raptor er navnet på selskapets første gaming-skjerm: en 27-tommers IPS-panel med WQHD-oppløsning (2560/1440p) og 144Hz bildefrekvens samt støtte for HDR og AMD FreeSync. Som du kan forvente av et Razer-produkt, er også Razer Raptor fullspekket med innebygde Chroma-LED-striper som kan kontrolleres slik du vil. Responstiden er 4, 1 eller 7 sekunder avhengig av om innstillinger som Overdrive og Motion Blur er aktivert eller ikke. Den har én HDMI-inngang, én inngang for DisplayPort og én for USB-C samt to vanlige USB 3.0-innganger.

Raptor blir tilgjengelig senere dette året med en prislapp på 700 amerikanske dollar, om den blir å finne i Norge er uvisst.

HP har gjort underverker med x360

I tillegg til å presentere OMEN 15 med 240Hz-skjerm for gaming-serien sin, viste HP fram en aldri så liten oppgradering for sin Spectre x360 som nå blir den første 15-tommers bærbare med AMOLED-skjerm. Hittil har vanlig OLED vært sjelden vare i bærbare maskiner og AMOLED naturligvis enda mer sjeldent: av veldig få er det blant andre Alienware OLED 13 og Samsungs 12-tommers Galaxy TabPro S faller i samme kategori.

Med støtte for HDR gir Spectre x360 15 33 prosent flere farger enn sRGB og har i tillegg et kontrastforhold på 100 000:1. Blant fordelene er i tillegg potensiale for lengre batterilevetid, men det gjenstår å se hvorvidt denne kan nå opp til dagens x360 med sine 17.5 timer.

Prisen på på den nye maskinen er ikke avslørt, men den kommer i salg mars 2019.

Hils på dette beistet fra ASUS

Microsoft Surface Pro får noe uforventet konkurranse (kanskje ikke konkurranse i det hele tatt) når ASUS presenterer sin ROG Mothership under årets Consumer Electronics Show. Med samme formfaktor som Surface Pro fra Microsoft tar ASUS det til helt nye høyder med 17.3-tommers skjerm og ellers de beste spesifikasjonene markedet har å by på. En direkte laptop-erstatter er det likevel ikke, på grunn av den enorme størrelsen.

På Mothership finner man en 1080p-oppløst skjerm med 144Hz bildefrekvens og 3ms responstid samt G-Synch-støtte. For prosessor har ASUS pakket inn Intel Core i9-8950K og for GPU finner man RTX 2080 fra NVIDIA. Takket være utviklet design for kjøling, forteller ASUS at både prosessor og GPU er overklokkbart.

Av tilkoblingsmuligheter får man en Type-C USB Thunderbolt 3 og en vanlig USB-C, fire standard USB-porter, en HDMI-port, en for Ethernet og til slutt en for SD-kort.

Det er ventet at prisen på ASUS ROG Mothership blir i det drøyeste laget når den lanseres senere i år – inntil da er det bare å spare om du har planer om å kjøpe den.

HyperX har noen overraskelser

Du trenger ikke å ha lang fartstid innen gaming for å ha kjennskap til navnet HyperX, kanskje har du eksempelvis eid et par hodetelefoner fra merket eller så bruker du muligens SSD-lagring fra selskapet. Nå beveger de seg litt ut av komfortsonen sin ser det ut som, og introduserer deres første dedikerte mikrofon som skal ta opp kampen mot Blue og Razer.

Mikrofonen er døpt “Quadcast” og rettes mot både profesjonelle streamere så vel som nybegynnere, med anti-vibrering og en tre meter lang 3.5mm-kabel slik at du kan koble den inn i din foretrukne plattform.

Quadcast har fire inngangsmønstre en kan velge mellom for å ta opp lyd fra forskjellige vinkler, og av funksjonalitet som er verdt å peke ut er mute-funksjonen som er å trykke på mikrofonen og LED-lys for å indikere online/offline-status. Prislappen blir på 140 dollar med lansering i mars.

I tillegg til mikrofonen har HyperX lansert flere gaming-hodetelefoner. Ett av disse er kablede Cloud Orbit med en relativt høy prislapp på 300 dollar, eller oppgradert variant i Cloud Orbit S for 330 dollar. De er begge utstyrt med 100mm magnetiske drivere for naturlig lyd, i tillegg til at S-varianten har Mobius-teknologi for 360-graders lyd.

Videre kommer eksisterende HyperX Cloud Alpha i lilla, mens selskapets Predator DDR4-minne har blitt gjort tilgjengelig i 16GB-utgaver med hastighet på 3000MHz og 3200MHz.

 

Kilder:
Neowin
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse