HP sin nyeste OMEN-laptop har det vi har etterspurt i mange år

HP fortsetter gamingeventyret med å videreutvikle OMEN-serien sin.

På gårsdagens pressekonferanse avslørte HP en rekke nye produkter fra deres gamingserie, OMEN. Blant disse inngår en ny OMEN 15-bærbar, oppgradert OMEN Obelisk og monsterskjermen OMEN X Emperium som vi skrev om tidligere i dag.

Raskere bildefrekvens

De største nyhetene for mange kan være den bærbare PC-en deres som HP nå har store ambisjoner for: OMEN 15 skrytes av å være den første bærbare PC-en som har en skjerm med 240Hz bildefrekvens – skjermen er forøvrig 15.6-tommer og med 1080p-oppløsning. Dette representerer et potensielt stort skifte i hvordan bærbare gamingmaskiner produseres, hvor mange helt sikkert kan tenke seg å velge hurtigere bildefrekvens fremfor finere paneler med høyere oppløsning.

Kanskje like viktig er det å påpeke at maskinen har GeForce RTX-grafikk som hittil utelukkende har vært tilgjengelig på stasjonære maskiner. Dessuten er HP sin nye bærbare spill-PC utstyrt med Core i7-8750H-prosessor. Utover dette er OMEN 15 utviklet med hensikt om å enkelt legge opp til oppgraderinger i ettertid av kundene selv, der man hele tiden er ett panel unna lagringsplass og minnekonfigurasjon.

Annonse

Obelisk får oppgraderinger

Også den stasjonære maskinen i OMEN-serien får oppgraderinger i spesifikasjonslisten: Obelisk kommer nå med Intels niendegenerasjon-prosessorer, i7-9700K eller i9-9900K. Samtidig kommer den nå med NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti fremfor RTX 2080.

Blant andre oppgraderinger til Obelisk er at den nå har vannkjøling og minnekonfigurasjon opptil 64GB HyperX DDR4-minne samt overklokkingsegenskaper – forrige generasjon hadde neppe CPU-er i K-serien.

OMEN 15 blir tilgjengelig i februar med en startpris på 1370 amerikanske dollar, men om du har planer om å gå til anskaffelse av 240Hz-utgaven så må du belage deg på å vente til sommer i tillegg til at vi ikke vet prisen på denne helt ennå. Den oppgraderte Obelisk-maskinen kommer i mars med startpris på 2250 dollar.

Kilde:
Neowin

Annonse
Annonse