Flere analytikere er tydelige på at Switch blir den bestselgende konsollen i året som kommer, i tillegg til at det kommer nye modeller av hybridkonsollen som kan by på overraskelser.

Annonse


– Nintendo Switch går seirende ut av konsollkrigen i 2019

PlayStation 4 og Nintendo Switch konkurrerte i året som var med hver sine styrker og svakheter som får forbrukerne til å velge den ene over den andre, og året endte med et salgstall på 90 millioner solgte PS4-enheter mens Switch solgte i solide 25 millioner som er en relativt god økning sett i forhold til forgjengeren Nintendo Wii U.

Nintendo Switch blir bestselger i 2019

Flere analytikere spår nå at 2019 er året hvor Nintendo Switch går ut av konkurransen seirende, dette kommer fram i intervjuer foretatt av GamesIndustry.biz når de gjorde sine undersøkelser for spillåret 2019.

I IHS Markit forteller Piers Harding-Rolls at hybridkonsollen Nintendo Switch blir den bestselgende det kommende året i det PS4 og Xbox One entrer sine siste steg i livssyklusene sine.

Mat Piscatella i NPD Group spår tilsvarende, og forteller at Switch vokser i konsoll-segmentet og utgjør etterhvert en ledende rolle med mer enn 35 prosent av maskinvaresalget i USA for året 2019 der hovedstyrken ligger i Pokémon og stadig utvikling av deres populære spillserier.

Annonse


Switch Pro og Lite

Det kanskje mest interessante for noen er likevel det flere av analytikerne gir uttrykk for i at Nintendo har planer om å tilby flere Switch-modeller i 2019. Blant disse er Dr. Toto med sin gode historikk: i følge han kan vi forvente at den japanske spillgiganten lanserer Nintendo Switch i Pro- og Lite-utgave.

Da gjenstår det bare å se hva de tre gigantene foretar seg i året som kommer: av Microsoft kan vi forvente utvikling på den fronten som gjelder lansering av en konsoll med strømmefunksjon samt videreutvikling av Xbox Game Pass, mens Sony kanskje kan droppe et hint eller to om nestegenerasjon og hva dette innebærer for deres spillkonsoll, som vi allerede mistenker at vi har enkelte detaljer rundt.

Hva tror du blir forskjellen mellom Switch Pro og Switch Lite?

Kilde:
Wccftech

Annonse