Google kan nå peise på videre med sitt Project Soli.
Google kan nå peise på videre med sitt Project Soli.

Annonse


Google får fortsette utviklingen av radarbasert håndsensor

Google har jobbet med Project Soli siden 2015. Dette er en teknologi som bruker radarer for å gjenkjenne håndbevegelser, for deretter å konvertere dem til kommandoer for mobile enheter.

Teknologien har imidlertid vært svært begrenset frem til nå. Årsaken er at flere selskaper, blant annet Facebook, hevder den høye frekvensen som benyttes, kan forstyrre annen teknologi.

Bedre nøyaktighet med høyere frekvens

Men nå har Federal Communications Commission (FCC) i USA godkjent at Project Soli får operere med høyere frekvenser enn de gjør i dag. Dermed kan Google fortsette å utvikle teknologien.

FCC hevder teknologien utgjør en «minimal risiko for farlige forstyrrelser». En god illustrasjon på hva det føderale organet mener med det, er at de tillater å bruke teknologien på kommersielle fly.

Annonse


At Google nå kan benytte høyere frekvenser, betyr at både nøyaktigheten og antall bruksområder øker.

Styring uten berøring

Selskapet ser for seg at teknologien kan bruke virtuell kontroll til for eksempel smartklokker. Men minst like viktig er bruksområdene for personer med ulike funksjonshemminger.

Soli-sensoren tar nemlig opp bevegelser i et tredimensjonalt rom ved hjelp av en radarstråle. Dette gjør det mulig å styre funksjoner uten å måtte fysisk berøre noe.

Det blir spennende å se hva Google kan gjøre ut av dette nå som tillatelsene er på plass.

Her kan du se en video som forklarer konseptet: 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse