Når den nye oppdateringen lanseres så blir Chromebook-en din sikrere: USB-portene blir inaktive når maskinen din er låst.

Annonse


Chrome OS blokkerer USB-portene når du stenger Chromebook-en din

Per dags dato kan uvedkommende få tilgang til Chromebook-en din selv om den er låst og pakket sammen ved å bruke en USB-enhet som imiterer et tastatur. Snart setter Google en stopper for dette med en ny funksjon.

Oppdaget i Canary Chrome

Funksjonen kalles USBGuard og hindrer slike angrep ved å stoppe operativsystemet fra å lese koder eller å kjøre aktiviteter fra USB-enheter når maskinen er låst. Funksjonen er funnet i en Canary Chrome-build og minner mye om det Apple introduserte i iOS 11 som hindrer USB-aktivitet når enheten har vært låst i mer enn én time.

Om du derimot har en enhet eller flere koblet til USB-portene før du låser den så fortsetter disse å fungere slik at trygg dataoverføring ikke forstyrres. Dessuten skal du kunne hviteliste de enhetene du ønsker, dette kan eksempelvis være tastatur og mus.

Sikker maskin blir enda sikrere

Chromebook-maskiner anses som ganske sikre og forsvarlige, slik at disse nyhetene ønsker vi hjertelig velkommen. Vi har ennå ingen nøyaktig dato for når det kommer, men skal holde dere oppdatert når vi får vite mer.

Kilde:
Engadget