Om du er ute etter en oppgradering så har du masse å velge blant, derfor bør du være tålmodig.

Annonse


NVIDIAs RTX 2060 kommer med 6GB, 4GB og 3GB

Nok en lekkasje gir oss innblikk i nye, spennende saker: denne gangen er det fra KOMACHI og forteller oss at skjermkort-selskapet har seks varianter av RTX 2060-kortene i utvikling. Om ikke annet, så er det et veldig klart signal på at NVIDIA har lagt om strategien for mellomsegmentet.

Flere minnekonfigurasjoner

Det er Gigabyte som har registrert produktene hvor det går fram at det er snakk om seks varianter med forskjellige egenskaper: disse inkluderer Aorus, Gigabyte, overklokkede og ikke-overklokkede varianter blant annet. De betydelige så går igjen er følgende:

  • NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB GDDR6
  • NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB GDDR5
  • NVIDIA GeForce RTX 2060 4GB GDDR6
  • NVIDIA GeForce RTX 2060 4GB GDDR5
  • NVIDIA GeForce RTX 2060 3GB GDDR6
  • NVIDIA GeForce RTX 2060 3GB GDDR5

Forskjellige kort i ulike markeder?

Man kan undre hvorfor kortene er splittet på tre ulike minnekonfigurasjoner med hensyn til størrelse med to generasjoner attpåtil: en naturlig forklaring kan være at de er ment for bestemte markeder hvor eksempelvis Kina og Taiwan får utvalgte GPU-er ment for deres markeder. Det skal sies at dette vanligvis er en løsning som omfatter mer lavprisede budsjeddvarianter, så vi ser nok på en annen forklaring i dette tilfellet.

En forklaring kan derfor være at man har et stort inventar med GDDR5-minne og at man ikke oppnår særlig store fordeler ved å bruke GDDR6.

Fortell oss gjerne i kommentarfeltet hva du tror forklaringen er, og hvilken av RTX 2060-kortene du kunne vurdert.

Annonse


Annonse


Annonse