Tesla er ikke tilbakeholdne med å installere nye superladere rundt om i Europa.

Annonse


Nå har han avslørt det uunngåelige: dekker Europa med superladere i 2019

På Twitter har Tesla-sjefen Elon Musk avslørt at Tesla planlegger en fremtid for selskapets egne superladere som dekker hele Europa. Det kommer i tide, når Model 3-bilene fra Tesla blir å se på norske veier for fullt neste år.

Dekker hele Europa

Da Musk ble spurt på Twitter om selskapet planlegger å montere nye superladere i den irske hovedstaden så svarte han at superlader-dekning vil utvides til å gjelde 100 prosent av Europa neste år, med det som vil strekke seg fra Irland til Kiev og Norge til Tyrkia.

I tråden fortsetter praten som vanlig, og Musk svarer bekreftende på at man får superlader plassert langs kysten i Nord-Norge.

Annonse


CCS-port for hurtidlading

Tesla startet i november med å gjøre klar det europeiske markedet til å ta i mot nye Model 3 med gjentatte visninger ved ulike steder. Siden da har de også uttalt at den europeiske versjonen av Model 3 kommer med CCS-kompatibel ladeport for hurtiglading, i tillegg til at de skal oppgradere allerede eksisterende superladere i Europa med CCS-plugger før Model 3 for alvor melder sin ankomst.

Folk lurer naturlig nok på om Tesla åpner CCS-tilgangen for biler fra andre produsenter, noe man tidligere har fått signaler på at de kan finne på å gjøre. Selskapets sjef for globalt ladeinfrastruktur har svart på dette spørsmålet der han gir uttrykk for at de har vært i kontakt med andre bilprodusenter om nettopp dette, men at de ikke har noen skikkelige planer helt ennå.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse