Uber kjøpte opp Jump og resultatet er elsykkel-magi: Jumps nye elektriske tråsykler er langt mer brukervennlige.

Annonse


Uber har en ny el-sykkel som retter i det største problemet med deling av el-sykler

I fjor entret Uber markedet for elektriske tråsykler ved å kjøpe opp selskapet Jump, en relativt stor aktør i det stadig voksende segmentet som omfatter el-sykler. Nå har Jump lansert en helt ny sykkel som på sin måte revolusjoner markedet for deling av disse.

Utskiftbart batteri

Den nye sykkelen er utviklet med fokus på å være praktisk og pålitelig med nye oppgraderinger for grensesnittet, oppgraderinger som i det hele gir en ny betydning til det å bruke elektriske sykler på deling for å komme seg fram i byen. Den oppgraderte modellen er overhalt fra grunnen av med ordentlig industripreg som gjør den mer robust og enklere å bruke. Levetiden på disse anslår selskapet til å være på omkring tre til fem år.

Den “revolusjonerende” biten kommer inn i bildet når det gjelder batteri, skifte av denne og tilgjengelighet: de nye syklene har utskiftbart batteri slik at man slipper å kjøre bort syklene til et lokale for å lade disse. På denne måten er syklene tilgjengelige i større grad ettersom syklene går fra å ha dødt batteri til å være fulladet innen få sekunder.

Nytt dashbord

Videre har Jump lagt på et såkalt dashbord der det før var taster for pin-koden. Med dashbordet kan man aktivere og deaktivere ulike funksjoner som eksempelvis å sette sykkelen på vent eller informere selskapet om at sykkelen trenger reparasjon. Også den gamle låsen har blitt skiftet ut til fordel for en lettvekter som til tross for at er enklere å komme seg forbi for tyver, er fordelaktig på den måten at ikke veier like mye som den forrige. Tyveri er uansett et mindre problem nå: det er montert GPS-utstyr i sykkelen.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse