Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Folk i aldersgrupper har moret seg i utallige timer på Fortnite, litt av grunnen er at man ikke begrenses til plattformen man spiller på. (Ill.: Epic Games)

14-åringer tjener tusenvis av kroner på Fortnite-hacking

Epic ønsker ikke å kommentere dette.

Populariteten til Fortnite har skapt et stort marked for hackere. BBC omtaler nå et globalt hackernettverk som er bygget rundt spillet.

Mediet har vært i kontakt med en rekke hackere, som tjener store penger på å stjele andres kontoer, for så å selge dem videre på internett.

Fortnite er gratis, og har over 200 millioner spillere verden over. Utvikleren, Epic, tjener imidlertid penger på å selge skins, som lar spillerne endre utseende til karakterene man bruker.

Salget av skins alene, skal ha brakt inn milliarder av kroner til Epic.

14000 kroner på få uker

BBC har vært i kontakt med et tjuetalls tenåringer, de yngste ned i 14-årsalderen, som tjener penger på å stjele kontoer med mange populære skins.

Det er heller ikke snakk om småpenger. Kontoer selges ofte videre for alt mellom noen hundrelapper, til flere tusen kroner.

Blant annet skal en 14-åring få uker tjent over 14000 kroner på å drive med dette.

Epic ønsker ikke å kommentere påstandene om hacking, men sier på generell basis at de jobber med å forbedre sikkerheten til brukernes kontoer.

Har du opplevd Fortnite-hacking?

Kilde:
BBC

Stikkord: epic, fortnite