Tesla skal være i ferd med å bake inn nye elementer i "navigate on autopilot"-funksjonen.

Annonse


Tester autopilot-funksjon for trafikklys og rundkjøringer

Den nye “navigate on autopilot”-funksjonen har fått mye oppmerksomhet etter at det ble introdusert som en ny mulighet i versjon 9-oppdateringen for Tesla-modeller. Siden da har selskapet hintet til at funksjonaliteten kommer til å omfatte enda flere elementer som gjør kjøringen mer autonom, samtidig som Tesla-sjefen på Twitter insisterer på at de som har tilgang til funksjonen burde prøve den ut.

Tester nye funksjoner

Når Elon Musk ellers har hintet til at “navigate on autopilot” blir smartere så har det nok ikke vært snakk om mange år i fremtiden, men snarere i den nærmeste tiden som kommer. På Twitter skrev han nemlig i natt at de allerede tester implementering av rundkjøringer, trafikklys og stoppskilt. Disse skal være i testfasen og Musk forteller at bilen snart vil kunne dra fra garasjen din til parkeringsanlegget der du jobber – fullstendig uten at du blander deg inn i kjøringen.

I en foregående Tweet gir han dessuten uttrykk for at enhver som har Tesla med produksjon de siste to årene burde prøve ut funksjonen i det hele tatt, med opplysning om at den automatisk tar seg forbi biler som kjører tregt samtidig som den skifter fil på motorveien blant annet.

Venter på EU-godkjenning

Dagens redningsmann blir nok en kar som spør Musk i samme tråd om hvorvidt EU-reguleringer hindrer dagens versjon med full “navigate on autopilot”-funksjonalitet å aktiveres i Europa, der Tesla-sjefen svarer at selskapet venter på EU-aksept før de lanserer den med full funksjonalitet.

Annonse


Annonse


Annonse