At Microsoft hopper over til Chromium-plattformen anser Mozilla og deres administrerende direktør som en eneste stor tabbe.

Annonse


Gjett hvem som ikke er begeistret over Edge-overgangen til Microsoft

For noen dager siden skrev vi a det verserte rykter om at Microsoft planla en overgang fra EdgeHTML til Chromium som fundament for nettleseren sin Edge, og i går ble det offisielt at den nye nettleseren deres dukker opp på MacOS, Windows 7 og Windows 8 i tillegg til Windows 10.

Feiltrinn av Microsoft

Administrerende direktør i Mozilla har publisert et innlegg for å forklare hvorfor han mener Microsofts beslutning er et feiltrinn, og at det utgjør en ulempe for Internettet.

I Mozilla-sjefens innlegg gis det inntrykk av at Microsoft sin beslutning om å lene seg på Chromium og Blink-motoren i korte trekk gir Google monopol på det vi ser av innhold på nettet. At Microsoft distanserer seg fra EdgeHTML betyr at det er én konkurrent mindre som gir Chromium langt større andeler i markedet. Det argumenteres også med at web-utviklere ikke kan teste applikasjonene deres opp mot andre løsninger, og situasjonen sammenlignes med da Microsoft selv hadde monopol i nettleser-markedet tidlig på 2000-tallet.

Vil gi Google konkurranse

Avslutningsvis går det også fram av innlegget at grunnen til at Mozilla eksisterer på dette tidspunktet ikke begrunnes i at det er en god forretning som er anlagt til å bringe inn store inntekter, men at de konkurrerer med Google for å ivareta Internettets beste med begrunnelse i at Internettet er avhengig av konkurranse der brukerne har flere valg å mellom.

Kilde:
Mozilla

Annonse