Analytikerne har sjelden vært så skeptiske som nå.

Annonse


Analytikere svært skeptiske til Apple

I nyere tid er det lite som har truet Apples dominerende posisjon på teknologifronten før deres introduksjon av nye iPhone-modeller og det påfølgende som er krystallklare indikasjoner på at de har et skuffende, underprognotisert salg av disse. På Wall Street gir dette naturligvis ringvirkninger så langt øyet kan se.

Rekordlavt

Nå melder Bloomberg at antallet analytikere som gir kjøpsanbefaling på Apple-aksjen har gått ned kraftig – med 26 for øyeblikket, noe som representerer et rekordlavt antall. Av det totale antallet analytikere er det rekordhøye 20 av disse som setter en kjøps- og salgsanbefaling på vent. Sist man hadde 26 anbefalinger om å kjøpe var i 2010 da aksjene deres opplevde enorm vekst.

To salgsanbefalinger

På samme tid i fjor var det 37 som støttet investering i Apple mens det kun var åtte som holdt tilbake på anbefalingen om å kjøpe. Akkurat nå er det likevel bare to anbefalinger om å selge aksjeposten sin i Apple – det lave antallet stammer nok fra ideen om at Apple har nådd bunnpunktet sitt for nå.

Det er naturlig nok prognoser om svake salgstall for Apples desidert viktigste produktlinje som gjør at investorene ønsker å tre varsomt. Vi vet fra før at en rekke leverandører selskapet bruker i iPhone-produksjonen har kuttet ned på inntektene sine i prognosene.

Kilde:
Bloomberg

Annonse