Apple har grunn til å la seg skremme av denne statistikken.

Annonse


Statistikken som bør skremme vettet av Apple

Alt går fra å være spekulasjoner til å virke som troverdige indikasjoner på at Apples nye iPhone-rekke ikke presterer etter forventningene. Det ser i det hele tatt ikke lyst for iPhone fremover, hvis vi skal tolke trendhistorikken.

Mer produksjon

Tidligere i dag skrev vi blant annet at Apple tyr til gjenopptatt iPhone X-produksjon for å holde sin del av avtalen med Samsung vedrørende OLED-skjermer det amerikanske selskapet har bestilt, og nå påpeker Bloomberg et dystert faktum som en stund har gått oss hus forbi.

Dette gjør Apple for å holde sin del av Samsung-avtale

Kraftig nedgang i interesse

Et enkelt søk i Googles trend-database viser nemlig at iPhone har hatt en nedgangstrend i løpet av de seks siste årene der interessen på nåværende tidspunkt er halvert fra det den engang var i 2012:

Annonse


Det er nok mye underliggende her som taler for masse forskjellig, men en ting som skal sies er at det fremstår i begrenset grad hvorvidt denne søkehistorikken korrelerer med Apples salgstall.

John Butler i Bloomberg merker seg grafen men forteller at Apples nye rekke er et solid sett med telefoner i likhet med det konkurrentene Samsung, Huawei og LG har introdusert. Butler spår ikke en drastisk nedgang i mobilsalget til noen av disse produsentene til tross for indikasjonene man har fått de siste ukene.

Hva tenker du grafen forteller – har Apple grunn til å skjelve?

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse