Verdens første 5G mobil
Verdens første 5G mobil

Annonse


Nå har de utført den første 5G-testen i sitt slag

Selv om vi ikke får se 5G på enheter før kanskje i 2019 har Verizon fullført verdens første dataoverføring på en smarttelefon. Telefonen de valgte er en Moto Z3 med en 5G mod-tilkobling. Dette vil si at Moto Z3 er verdens første kommersielt tilgjengelige 5G telefon.

Teknisk er den verdens første 5G oppgraderte smarttelefon. Ett innlegg på Twitter viser telefonen koblet til 5G nettverket, men bare via ett status-ikon.Verizon jobbet med Samsung for å produsere 5G signal i de nye Moto-Mod,  med Qualcomm´s Snapdragon X50 5G modem på innsiden av tilleggs-tilbehøret montert på telefonen.

Banebrytende hastighet

Signalstyrket som ble målt på Moto 3Z var bare på en bar, dette kan skyldes at 5g Nettverket er såpass nytt.

“I de siste to årene har vi konsekvent ledet verden inn i 5G, inkludert lansering av verdens første kommersielle 5G-tjeneste i forrige måned. Denne vellykkede testen, ved hjelp av en faktisk smarttelefon, utvider vår ledelse, sier Bill Stone, visepresident, teknologiutvikling og planlegging for Verizon:

“Vi blir den første som tilbyr en 5G oppgraderbar smarttelefon på vårt nettverk i 2019.” Sier Verizon på sine nettsider.

Selskapene utførte flere tester over 5G-tilkoblingen, inkludert surfing på Internett og en videosamtale. Overføringene ble gjennomført over Verinsons 28 GHz-spektrum og Samsung 5G New Radio (NR) -løsninger. Moto z3 med 5G moto mod drives av Qualcomm Snapdragon X50 5G-modemet, sammen med de banebrytende QTM052 mmWave-antennemodulene.

Annonse


“Denne testen er også et skritt nærmere å få oppgradert hastighet og tilkobling som vil påvirke alle aspekter av vårt daglige liv. 5G vil være revolusjonerende trådløst, og vi er glade for å være en del av det, sier Shakil Barkat, visepresident, Global Product Development hos Motorola.

Samsungs tidlige og omfattende innovasjon i 5G bidrar til å legge grunnlaget for neste generasjon trådløs kommunikasjon, sier Magnus Ojert, visepresident, Networks Division, Samsung Electronics America.

“Begynn med våre bidrag til Verizons 5G Home Service, kommersialisert 1. oktober og nå med 5G Radio, er vi glade for å fortsette vårt arbeid med Verizon mens vi fremmer vår ledelse i å levere 5G mobilteknologi som vil være til nytte for forbrukere, bedrifter og byer .”

5G hastighet på OnePlus

Vi skulle selvfølgelig ønske at de gjorde noen ytelsestester for å se hastigheten. For øyeblikket er det bare noen få amerikanske byer Verizon har 5G tjenester tilgjengelige. Dette er også ett skår i gleden for Carl Pei som tidligere har sagt at han ønsket å være den første til å slippe en 5G telefon på markedet.

Selv om løsningen i forbindelse med 3Z Moto er ved hjelp av ekstra maskinvare kan enkelte vurdere denne som opphavet for 5G telefoner fremover.

Kilder:

verizone 5G

Annonse


Annonse


Annonse