Politiet i New York er frustrerte etter at en kvinne brukte fjernslettingfunksjonen i iCloud.

Annonse


Kvinne anmeldes for å ha nullstilt sin iPhone under etterforskning

Ofte kan informasjon som er å hente fra telefoner relevant for politiet under etterforskning i en kriminell sak. Slik viktig informasjon kan være mange ting, blant annet oversikt over kontakter og eventuell planlegging av kriminalitet – i stor grad det meste som kan være med på å kriminalisere en person.

Politiet i New York har nå på nært hold fått oppleve hvordan bevis kan gå tapt på grunn av muligheten til å fjernslette telefonens innhold.

Nullstilte iPhone etter inndragelse

Nylig ble en kvinnes telefon tatt inn av politiet i New York som bevis i forbindelse med en skytehendelse der politiet mistenker at kvinnen var sjåfør i bilen som det ble løsnet skudd fra.

Etter at politiet hadde dratt inn telefonen hennes og opplyst henne om at den ble brukt som bevisformål, gikk kvinnen til det neste skritt som var å  nullstille den gjennom iOS-funksjonen som er laget for å fjernnullstille iOS-enheter man har mistet.

Annonse


Kvinnen er siktet for tre brudd, blant annet for å ha tuklet med bevis og for å ha motarbeidet etterforskning. Advokaten hennes mener at hun ikke har nullstilt telefonen som politiet påstår, hun er ikke kyndig nok innen teknologi til å kunne gjøre det mener han.

Ikke første gang

Det er ikke første gang politimyndigheter opplever trøbbel på denne måten: i 2015 var det diskusjoner mellom Apple og FBI da sistnevnte forlangte tilgang til en iPhone som ble brukt av en av terroristene i San Bernardino-angrepet.

Kilde:
The Daily Gazette

Annonse