Det amerikanske patentkontoret har avslørt Apples patent for å gjemme "busslommen".

Annonse


Patenterer iPhone uten “busslomme”

I et nylig avdekket patent av det amerikanske patentkontoret (USPTO) får man innblikk i Apples ambisjon for skjermer i kommende telefoner. Illustrasjonene viser en smarttelefon med kamera og sensorer under skjermen, og kan bety at iPhone-designet får en oppgradering neste år.

Heldekkende skjerm

Patentet dateres til 27.juni og oppsummeres til å være en oppfinnelse for “apparater, systemer og metoder for kameraintegrasjon med glass og prosessering som gir et kameravindu”. Tolk dette slik du vil, men det er ikke lite nærliggende å satse på at Apple i sin kommende rekke med iPhone-er tilbyr fullverdig, heldekkende skjerm som en del av designoverhalingen vi har foran oss.

Patentet går litt dypere til verks i hva slags materiale Apple velger å bruke for skjermglasset: det nevnes blant annet DVTS-glass fra Corning som en mulighet.

Annonse


Aktive konkurrenter

Apples konkurrenter på smarttelefon-markedet har også det siste året patentert lignende teknologi. Dette inkluderer blant andre Samsung, LG, Oppo og Huawei som også har patentert hver sine løsninger for en skjerm som strekker seg fra kant-til-kant.

Kilde:
LetsGoDigital

Annonse