Det var flere grunner til at Facebook valgte å sparke Oculus-gründeren.

Annonse


Derfor er Oculus-gründeren ferdig i Facebook

Mange har spekulert i årsaken etter at medgrunnleggeren av Oculus, Palmer Luckey, i fjor dro fra både Facebook og Facebook-eide Oculus. Ryktene skal ha hatt det til at det var hans donasjon til en gjeng som driver spredning av pro-Trump “memes”, men det som er avdekket den siste tiden tyder på at Facebook har en finger i spillet.

Presset av Facebook-styret

The Wall Street Journal har fått tak i e-poster og vært i kontakt med kilder som påstår at Facebook-styret inkludert Mark Zuckerberg presset Palmer etter at donasjonen ble kjent. Presset gikk på at Palmer skulle gå ut i offentligheten å vise støtte til presidentkandidaten fra det libertarianske partiet, Gary Johnson.

Videre skal ikke Palmers avskjed i Facebook ha vært frivillig: han ble visstnok sparket med en sluttpakke som inkluderte over 100 millioner dollar.

Lovbrudd fra Facebook sin side

Ifølge kildene avisen har vært i kontakt med så var ikke Palmers ideologi alene grunnen til at han fikk sparken. Han skal over lengre tid vist en overordnet manglende evne til å være transparent og fikk stadig færre aktiviteter med sin rolle i Oculus sin daglige virksomhet.

Annonse


Palmer har etter avskjeden forsøkt å holde seg unna mediene og har ikke ønsket å forklare seg om hvorfor han er ferdig i selskapet, men kildene WSJ har snakket med forteller at Palmers advokat gir uttrykk for at Facebook helt klart har begått lovbrudd ved å presse ham til å støtte en politiker og dessuten straffet ham for sin politiske aktivitet.

Kilde:
The Wall Street Journal (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse