Apple-toppsjef er enig med meg, så hvorfor er iPad fremdeles så dårlig som bærbar?
iPad Pro-serien er utrolig god for kreative, og er utmerket til spilling og film-titting, men for å få kontorarbeidet utført er en bærbar bedre.

Annonse


Apple-toppsjef er enig med meg, så hvorfor er iPad fremdeles så dårlig som bærbar?

Har Apple bommet noe veldig med sin datamaskin-strategi?

iPad kan ikke tukte Surface som arbeids-hest

Microsofts Surface Pro er en hybrid-maskin med berøringsskjerm, og kan brukes med og uten tastatur, akkurat som en iPad. Men det som skiller de to produktene er at Surface kjører Windows 10 og derfor kan gjøre alt en tradisjonell bærbar kan med mus- og trackpad-støtte, mens iPad kjører iOS som krever at man hele tiden berører skjermen – selv med Pencil 2 og Apples tastatur er man nødt til å bruke 95 prosent av tiden til å berøre seg rundt når man ikke skriver.

Så hvordan kan da Apples programvaresjef Craig Federighi mene at berøring ikke vil fungere på en MacBook, når de krever at iPad-brukere nettopp må gjøre akkurat det for å få arbeidet unnagjort?

SNIKTITT: iPad Pro 12.9 – utrolig maskinvare stoppes av leke-OS

Annonse


Utrolig maskinvare, banalt OS

Det var under et intervju med Wired at sjefen uttalte følgende:

“Vi mener at ergonomien ved bruk av en Mac er at hendene dine hviler på en flate, og at ved å løfte armen for å trykke på en skjerm, er en ganske slitsom ting å måtte gjøre”.

Vi er helt enige med Federighi, noe vi har påpekt flere ganger i løpet av årenes løp, og sist under vår sniktitt av iPad Pro 12.9 som er en helt utrolig maskin, men som dessverre stoppes av iOS 12 mangel på ekte multitasking og nok tastatursnarveier.

Å jobbe på en iPad dobler tiden det tar å bli ferdig med en jobb som f.eks. å skrive en artikkel i WordPress. For grafikere og kunstnere er iPad genial, og som filmtittemaskin utrolig, men som bærbar-erstatter er den langt ifra optimal.

Vi håper virkelig at iOS 13 endrer på alt dette – jeg skulle gjerne ønske at en iPad kunne være min eneste maskin gjennom arbeidsdagen, lett, lekker og kjapp som den er, og med god batterilevetid, men med iOS i nåværende form, tar jeg alltid frem en ekte bærbar i form av Surface Pro 6, MacBook Air (som vi for tiden anmelder) og Huawei MateBook X Pro.

Hva mener du?

Kilde:
Wired

Annonse