Volkswagen har store elbilplaner for å gjøre opp for dieselskandalen.

Annonse


Volkswagen skal knuse konkurrenter med billig-elbil

Etter dieselskandalen har Volkswagen-konsernet hatt mye å rette opp i, og siden den gang har de vært på den offensive fronten når det gjelder å være kompetitive i markedet for elektriske biler. Planen deres nå er å produsere en crossover-modell til rundt 200 000 kroner – det bør gi Tesla fart på sakene. 

Skal selge 200 000 biler i året

Kildene skal ha det til at denne inngangsmodellen (hittil kalt MEB entry) kommer til å produseres på Volkswagens fabrikk ved Emden i Tyskland, og at den tyske bilgiganten forventer å selge 200 000 biler av denne typen hvert år. Salget starter ifølge kildene en gang etter 2020.

Denne modellen skal visstnok være inngangsmodellen i I.D.-rekken til Volkswagen som er basert på MEB-plattformen. I denne samlingen er også en sedan-modell kalt I.D Aero som har et produksjonsmål på 100 000 enheter i første omgang.

Det er ventet at Volkswagen skal diskutere planene for den nye elektriske satsingen deres ved et styremøte neste uke.

Annonse


Færre arbeidsplasser

Dieselskandalen medførte store konsekvenser for den tyske bilprodusenten. Volkswagen ble presset av både EU og den tyske regjeringen for å rette opp i feilene sine, med konsekvenser i senere tid at flere byer har aktivt innført dieselforbud. Slike tiltak har ført til arbeidsløshet grunnet tapte arbeidsplasser ved produksjonsanleggene.

Når selskapet begynner sin elektriske satsing for fullt, ventes det at 14 000 arbeidsplasser går tapt ettersom elektriske kjøretøy produseres raskere og batteriproduksjonen sannsynligvis blir satt i utlandet.

Kilde:
Bloomberg

Annonse