Sjefen i Microsoft legger ikke skjul på at teknologi for ansiktgjenkjenning og lignende kan være et stort problem i årene som kommer.

Annonse


Ansiktgjenkjenning bekymrer Microsoft-sjefen

I dag er ansiktgjenkjenning ganske utbredt: vi finner det blant annet som opplåsingsmekanisme på smarttelefoner og som et verktøy på Facebook, Snapchat og Instagram for bildetagging og ansiktsfiltre.

Administrerende direktør i Microsoft uttrykker nå bekymring for slik teknologi, og mener at det kan skape uhyggelige situasjoner om noen år når teknologien ytterligere utvikles og blir lettere tilgjengelig.

Ingen privatliv

Under en konferanse i Lisboa på onsdag var administrerende direktør i Microsoft, Brad Smith, åpen om hva han tenkte var utfordringer vi mennesker kan oppleve i årene som kommer.

Smith beskriver et scenario der man tilnærmet konstant blir overvåket: butikker har oversikt over når du sist var der, hvor ofte du har vært innom, hva du interesserte deg i og hva du til slutt endte opp med å kjøpe av produkter.

Annonse


Overvåking fra myndighetene

Og det er ikke det verste mener Smith, det som er enda verre kommer inn i bildet når man vurderer konsekvensene dersom teknologien blir benyttet av myndigheter i et land, som nærmest får full oversikt over innbyggerne.

Smith sier vi for første gang sitter på teknologi som med dagens utvikling er på vei til å gi myndighetene mulighet til å følge hvem som helst, overalt.

Microsoft-sjefen trekker paralleller til boken “1984” og oppfordrer til at man bør være oppmerksomme på hva slags reguleringer som behøves når teknologien for alvor etablerer seg.

Kilde:
Recode

Annonse


Annonse


Annonse