Ifølge planen skal Bentley sin elektriske bil bruke PPE-plattformen. Her er EXP 12 Speed 6e-konseptet.

Annonse


Bentley inn på el-satsingen

Bilprodusenter har kastet seg på elbil-bølgen så det ryker av, inkludert produsenter av sports- og superbiler i for eksempel Porsches Tesla-rival og Lamborghini sin hva enn dette er.

Viste frem konsept

Volkswagen-gruppen har nå planer for enda en av sine datterselskaper. Økonomidirektør i VW-gruppen, Frank Witter, sa nylig under en konferanse at Bentley står overfor en elektrisk satsing i årene som kommer.

Mens de øvrige modellene som er kjent under VW-konsernet har kommet godt i gang med konsepter og fullverdige, elektriske modeller som er satt i full produksjon, har Bentley hittil hatt en bilpark bestående av sedaner og deres relativt nye SUV, Bentayga.

I 2017 viste de frem et konsept kalt “EXP 12 Speed 6e”, men det ble aldri rapportert om hvorvidt det var planer om å sette denne i produksjon.

Annonse


Bruker PPE-plattformen

For å entre markedet raskest mulig, mener Witter at Bentley sin modell bør benytte seg av den nye Volkswagen/Audi-plattformen, PPE, som er forventet klar rundt 2020 og 2021. Dette blir en samlingsplattform i utgangspunktet ment for Porsche og Audi, og som skiller seg fra Taycan-plattformen.

Bentley-sjefen Adrian Hallmark legger dog til noe interessant ved at han gir uttrykk for at deres mål er å ha bilen klar før 2025. Selskapet rapporterte nylig et tap på 57 millioner euro i driften.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse