Mac Mini lanseres 7, november, og er en etterlengtet oppgradering.
Mac Mini lanseres 7, november, og er en etterlengtet oppgradering.

Annonse


Så bra yter nye Mac Mini

Samtidig som Apple introduserte ny iPad for noen dager siden, så også en oppgradert versjon av Apple Mini dagens lys.

Mac Mini har ikke blitt oppgradert siden 2014, så det var absolutt på tide.

Men hvordan yter den nye maskinen, som for øvrig kommer i butikkhyllene 7. november?

De første Geekbench 4-resultatene er klare.

Annonse


Lovende

Testmaskinen var Mac Mini med sekskjerners 3.2GHz Intel Core i7-prosessor. I tillegg hadde den 32 GB RAM (valgfri oppgradering). Dette er altså ikke den billigste maskinen, men en oppgradert versjon.

Maskinen viser seg imidlertid å yte omtrent like bra som en åttekjernes Mac Pro fra 2013, som for øvrig koster mange flere tusen kroner.

Enkeltkjerne-resultatet viser en score på 5512, og multikjerne-resultatet 23516. Ytelsestestene viser at 2018-modellen av Mac Mini slår alle Mac-generasjonene på enkeltkjernetester, bortsett fra iMac med firekjerners 4.2GHz-prosessor.

Sterkere enn nye Macbook Air

Selv om Apples 12-kjerners Mac Pro og iMac Pro slår nye Mac Mini på ytelse, er sistnevnte fortsatt langt sterkere enn nyeste Macbook Air.

Vi trenger flere tester for å få et godt inntrykk av ytelsen, men det er mye som tyder på at nye Mac Mini legger seg mer opp mot en kraftig bærbar datamaskin, enn en stasjonær-PC.

Det er relativt få benchmark-tester å basere seg på foreløpig, så hele historien er åpenbart ikke fortalt. Vi kommer naturligvis tilbake med mer dyptgående informasjon når maskinen når butikkhyllene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde:
Venture Beat 

Annonse


Annonse


Annonse