Har du fått GDPR-dataene du har bedt om? Schibsted sine systemer hadde problemer i sommer
Du kan be om dataene Schibsted har samlet om deg fra https://aboutme.schibsted.com/p/spid.no/download/

Annonse


Fra denne siden kan du laste ned alt Schibsted vet om deg

ITavisen ble tipset av en leser som etter gjentatte forsøk ikke hadde fått utlevert den personlige informasjonen Schibsted sitter på.

Visste du om denne siden?

Det er Schibsted som har utviklet påloggingssystemet SPiD som blant annet Finn.no nyttegjør.

I forbindelse med lovverket om at personer har rett til å vite hva en tjeneste har samlet om han eller hun, sendte leseren en henvendelse fra denne siden i sommer der det står opplyst at det vil ta opp til 30 dager å få dataene.

Etter 60 dager hadde det fremdeles ikke skjedd noe. Hva er problemet med systemene? Vi spurte etter at kunden ikke hørte noe fra Schibsted etter å ha sendt dem epost.

Annonse


Har du fått dine data?

Til ITavisen forklarer selskapet at dette var en enkeltstående feil, og at “dette dreier seg om en person som ba om å få tilgang til sine data første gang på et tidspunkt i sommer da løsningen ikke var helt ferdig, så henvendelsen ble for akkurat denne personen dessverre hengende. Dette er rettet opp”, forklarer selskapet og legger til at:

“Vi har brukt omfattende ressurser på å automatisere våre løsninger knyttet til innsyn i og sletting av data og erfarer generelt at disse fungerer godt. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle disse løsningene, så vi setter stor pris på og tar med oss alle innspill knyttet til forbedringer.”

Du kan selv be om dine data som Schibsted sitter på HER.

Dette er deler av hva selskapet samler inn.
Dette er deler av hva selskapet samler inn.

Annonse