PlayStation sørger for at pengene renner inn til Sony
Den japanske teknologigiganten kan rapportere om rekordoverskudd.

Annonse


PlayStation sørger for at pengene renner inn til Sony

Regnskapstallene for andre kvartal offentliggjøres og i den forbindelse har Sony kunnet avsløre at deres spilldivisjon har opplevd en økning i omsetning på 27 prosent – hvilket har ført til at selskapet som helhet har kunnet registrere et overskudd på hele 17,6 mrd. kroner i regnskapsårets andre kvartal.

PlayStation drar lasset

PlayStation-avdelingen er nok en gang selskapets pengemaskin. Avdelingen kunne nemlig rapportere om en omsetning på 41 mrd. kroner og et overskudd på 6,7 mrd. kroner – hvilket er en oppgang på 65 prosent sammenliknet med året før. Dette sørget for at Sonys totale overskudd økte med 59 prosent, mens selskapets omsetning økte med 6 prosent til 164 mrd. kroner.

Når det kommer til konkrete salgstall har Sony solgt totalt 86 millioner PS4-konsoller hvor 3,9 millioner av dem ble solgt det siste regnskapsåret. Det er en liten nedgang sammenliknet med samme periode året før – da ble det solgt i overkant av 4,2 millioner konsoller.

Selger spill som varmt hvetebrød

Apetitten for nye spill har imidlertid holdt seg oppe. Det ble solgt godt over 3 millioner eksemplarer av “God of War” da spillet ble lansert i april, og “Spider-Man” kunne vise til 3,3 millioner solgte eksemplarer bare tre dager etter lansering forrige måned.

Sony ser såpass lyst på fremtiden at selskapet spår at de i slutten av inneværende regnskapsår kan vise til et overskudd på 64,5 mrd. kroner – dette tilsier en økning på 30 prosent sammenliknet med selskapets antakelser i begynnelsen av regnskapsåret.

Annonse


Annonse


Annonse