Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den japanske teknologigiganten kan rapportere om rekordoverskudd. (Ill.: Sony)

PlayStation sørger for at pengene renner inn til Sony

Sony rapporterer om rekordtall.

Regnskapstallene for andre kvartal offentliggjøres og i den forbindelse har Sony kunnet avsløre at deres spilldivisjon har opplevd en økning i omsetning på 27 prosent – hvilket har ført til at selskapet som helhet har kunnet registrere et overskudd på hele 17,6 mrd. kroner i regnskapsårets andre kvartal.

PlayStation drar lasset

PlayStation-avdelingen er nok en gang selskapets pengemaskin. Avdelingen kunne nemlig rapportere om en omsetning på 41 mrd. kroner og et overskudd på 6,7 mrd. kroner – hvilket er en oppgang på 65 prosent sammenliknet med året før. Dette sørget for at Sonys totale overskudd økte med 59 prosent, mens selskapets omsetning økte med 6 prosent til 164 mrd. kroner.

Når det kommer til konkrete salgstall har Sony solgt totalt 86 millioner PS4-konsoller hvor 3,9 millioner av dem ble solgt det siste regnskapsåret. Det er en liten nedgang sammenliknet med samme periode året før – da ble det solgt i overkant av 4,2 millioner konsoller.

Selger spill som varmt hvetebrød

Apetitten for nye spill har imidlertid holdt seg oppe. Det ble solgt godt over 3 millioner eksemplarer av «God of War» da spillet ble lansert i april, og «Spider-Man» kunne vise til 3,3 millioner solgte eksemplarer bare tre dager etter lansering forrige måned.

Sony ser såpass lyst på fremtiden at selskapet spår at de i slutten av inneværende regnskapsår kan vise til et overskudd på 64,5 mrd. kroner – dette tilsier en økning på 30 prosent sammenliknet med selskapets antakelser i begynnelsen av regnskapsåret.

Stikkord: playstatoin, sony