Ifølge kildene skal Microsoft ha fått større fokus på håndholdt-markedet etter suksessen til Nintendo Switch.

Annonse


– Microsoft jobber med Xbox-kontroll til mobiler

Den siste tiden har vi sett at flere mobilprodusenter lager gaming-telefoner. I forbindelse med dette er det bare ett problem, nemlig at touch-kontrollene ikke er særlig praktiske i de aller fleste spill. Ifølge et dokument jobber Microsoft for å finne en løsning på dette.

To-delt kontroller

Microsoft har tidligere gitt uttrykk av at de har intensjon om å introdusere spill med konsollkvalitet på telefoner, og de skal visstnok være godt i gang med arbeidet for å få på plass en kontroller som skal være egnet for den slags bruk.

Ifølge Windows Central så er designet på nåværende tidspunkt lagt opp til at man kan splitte kontrollen i to deler for å bruke en på hver side av telefonen, som illustrert på bildet under.

Annonse


Nevner Switch og PSP

I dokumentet som Windows Central gjengir, skrives det at positivt om at PSP og Nintendo Switch har taklet utfordringen med touch-kontroll ved å introdusere fysiske kontroller. Samtidig påpekes det at typiske tredjepartsløsninger ofte innebærer dårlige egenskaper i at de er store, bulkete og lite fleksible.

Er dette noe du hadde vurdert for mobil-spilling?

Kilde:
Windows Central