Qualcomm og Apple møtes i retten - nok en gang.
Qualcomm og Apple møtes i retten - nok en gang.

Annonse


Qualcomm: – Apple skylder oss 60 milliarder


Qualcomm hevder Apple skylder dem 7 milliarder dollar. Dette tilsvarer 58,5 milliarder kroner. Brikkeprodusenten hevdet dette i en rettsak fredag denne uken.

Den angivelige gjelden skal være knyttet til bruk av deler til iPhone. Det er Reuters som melder dette.

Apple: – Urettferdig!

Dette er langt fra første gang de to selskapene havner i klammeri med hverandre. Gjennom flere måneder har det vært flere søksmål fra begge parter, og uenigheten ser ikke til å stoppe med det første.

Apple har på sin side anklaget Qualcomm for å ha en urettferdig praksis når det gjelder patentlisenser. Qualcomm, på sin side, mener Apple har brutt patentreglene flere ganger.

Annonse


Apple er ikke enig i kravet, og mener beløpet er mye lavere enn det Qualcomm hevder. De mener også at det er urettferdig at de må betale to ganger for enkelte patenter.

De må først betale når de bruker delene i iPhone, og en gang til gjennom patentavgifter. Qualcomm benekter dette, og sier at deres «praksis er lovlig og at Apple ønsker å ødelegge Qualcomms forretningsmodell, etter å ha vært enig i den i mange år».

I juni 2017 viste flere teknologiganter sin støtte til Apple. Både Microsoft, Google, Samsung, Intel og Facebook støttet Apple.

Det blir interessant å se hva retten kommer fram til i denne saken. At noen må betale noen, er i hvert fall sikkert.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse