Volkswagen vil til kamp for å sikre seg større markedsandel.

Annonse


VW: – Vi skal knuse Tesla med biler til halve prisen

Volkswagen har siden dieselskandelen kommet med flere ambisiøse utsagn om selskapets satsing på elektriske biler.

Kommer med ny elbil i 2020

Nå har imidlertid det tyske bilselskapet kommet med den mest hårete påstanden noensinne. De påstår nemlig at de vil kunne tilby elektriske biler av samme standard som Teslas biler – og det til halve prisen. Ifølge Volkswagen vil dette skje så tidlig som i 2020.

– Vi har investert vel 30 milliarder euro i forskning på elektriske kjøretøy, og vi har allerede dedikert en fabrikk i Zwickau (Tyskland) til å bygge deler til elektriske biler. Videre holder vi på å bygge enda en fabrikk i Shanghai. I år 2020 kommer vi til å komme med et kjøretøy som kan gjøre det samme som Teslaer, men til halve prisen, sa VW-sjef Herbert Diess til den tyske TV-kanalen ZDF.

Det er rimelig sjeldent at konkurrenter i bilindustrien nevner hverandre når det kommer til slike hårete utsagn, men det er tydelig at Volkswagen ønsker å ta igjen Tesla når det kommer til markedet for elektriske biler.

Annonse


Nøyaktig hva slags elbil Volkswagen tenker å lansere i 2020 er ukjent. Sannsynligvis er det den ferdige versjonen av konseptbilen “Neo” som er avbildet over.

Rekkevidde på 600 km

Volkswagen har ved en tidligere anledning oppgitt at bilen får en rekkevidde på opptil 600 km. Pris har imidlertid enda ikke blitt oppgitt, men Volkswagen har snakket om at prisen kommer til å bli på rundt 25 000 euro – noe som for øvrig er billigere enn Teslas Model 3, men ikke halve prisen.

Det tyske bilselskapet er for tiden det selskapet som er størst i kjeften når det kommer til elbilutvikling. Spørsmålet er om selskapet klarer å gjennomføre de hårete målene sine, for de har i skrivende stund ikke altfor mye å vise til. Ut i fra bilens formfaktor å dømme er ikke den noen “Tesla-killer”. Prisen tatt i betraktning konkurrerer heller ikke selskapene om de samme kundene.

Likevel skal Volkswagen ha ros for å ville satse, og for at fremtidige elbiler fra Volkswagen får enda bedre rekkevidde enn hva tilfellet er i dag.

Kilde:

electrek

Tror du Volkswagen kommer til å slå Tesla når det kommer til elbiler? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse