Audi sin første elektriske bil blir utsatt.

Annonse


Behov for programvarerettinger gir problemer

Vi har skrevet om Audi sin helektriske satsing i E-Tron-modellen som tilsynelatende har tatt den norske kundemassen med storm, selv før bilen har rullet ut på norske veier. Nå må kunder belage seg å vente litt ekstra.

Utfordringer med programvare

En talsmann i Audi har fortalt overfor Reuters at ankomsten av deres nye, helektriske modell er utsatt i fire uker ettersom selskapet jobber med utfordringer knyttet til programvare. Audi har ikke gått i detaljer for å forklare problemene ytterligere, utover å si at det er noe som krever behov for ny sikkerhetsklarering, og at dette tar tid.

Det var i utgangspunktet fryktet at denne prosessen skulle ha enda større konsekvenser, og at bilen skulle utsettes med enda flere måneder. I denne sammenheng blir det antakelig lettere å vente i fire uker.

Uenighet med batterileverandør

Programvarefeilen er ikke den eneste utfordringen Audi har hatt i forbindelse med sin elektriske SUV, den tyske avisen Bild meldte at Audi har vært i diskusjoner med LG Chem når det gjelder prisene på batteripakkene som brukes i E-Tron. Batterileverandøren hadde nemlig fremmet et krav om en økning på 10 prosent i batteriprisene, argumentert i høyere etterspørsel. Dette vil eventuelt være av betydning når vi står overfor de endelige prisene, men Audi har ikke kommentert påstandene.

Annonse


Kilde:
Reuters
Engadget
Bild

 

Annonse