PlayerUnknown's Battlegrounds
Black Ops 4 sin nye modus påvirker spillertallene til PlayerUnknown's Battlegrounds.

Annonse


Call of Duty Blackout ypper seg mot PUBG

Det populære spillet som for alvor fikk fart på Battle Royale-modusen har opplevd å miste spillere til det ene spillet etter det andre. Nå har PUBG tapt enda litt mer til Treyarch sin nye Call of Duty som inkluderer en Battle Royale-modus kalt Blackout.

Forventet utfall

Det er nok mange som så for seg en sterk nedgang i spillerbasen til Battlegrounds så fort Call of Duty med en allerede sterk spillergruppe sto i butikkhyllene.

Det har skjedd, med det har hittil også gått relativt udramatisk for seg. VentureBeat melder at PUBG holdt seg oppe i et relativt høyt antall spillere i løpet av helgen men at effekten i større grad er merkbar når mandagen har inntruffet.

Annonse


Sammenligningsgrunnlaget er beklageligvis hindret som følge av at Black Ops 4 kun selges på Battle.net for PC-spillere som ulikt Steam ikke har åpen statistikk for spillertall, men det meldes at PUBG de siste dagene har hatt en nedgang i spillere som tilsvarer en realistisk migrering til Blackout:

PUBG-tabell
Tabellen viser en trend nedover for PUBG-spillere på Steam. (Ill.: GamesBeat, Steam)

Tallenes tale

Tallene fra mandag og tirsdag viser en forholdsvis dramatisk situasjon for Battlegrounds der man ser en reduksjon på over ti prosent sammenlignet med foregående uker.

VentureBeat påpeker et godt poeng i at Battlegrounds ikke nødvendigvis trenger å ta et stort tap av at Blackout er introdusert, som følge av at en betydelig andel av spillerne er lokalisert i Kina – et land hvor Call of Duty ikke er altfor populært.

 

Kilder:
VentureBeat
Steam

Annonse