Dette møter danske nettpirater.
Dette møter de danske nettpiratene.

Annonse


Dette møter danske nettpirater når de besøker ulovlige sider

Danske bredbåndleverandører har i lang tid blokkert tilgangen til piratnettsider. Nå starter rettighetshaverne sammen med myndighetene og bredbåndleverandørene en kampanje kalt “Share With Care”. Det melder TorrentFreak.

Plattformen er et samarbeid mellom RettighetsAlliancen, Kulturministeriet, teleindustrien og Dansk Industri Digital.

Del med omtanke

Danske brukere som forsøker å besøke en blokkert nettside, blir møtt med en ny landingsside som informerer om lovlige alternativer. Her får man alternativene “søk med FilmFinder” eller å besøke Share With Care-nettsiden.

FilmFinder er en tjeneste som hjelper brukerne å finne en lovlig tjeneste der man kan se filmen de søker etter. Share Witch Care-nettsiden inneholder informasjon om en rekke tjenester for strømming av film, TV-serier og musikk, men også hvor man kan kjøp bøker. Nettsiden har også en egen meny for danske møbler.

Annonse


Under film og serier finner man en rekke tjenester som HBO Nordic, Netflix, C More, Viaplay, Google Play, iTunes og Microsoft Store, men også lokale alternativer som Telia TV, TV2 Play, Sofarækken og Min Bio.

Ønsker å gjøre det enkelt å finne lovlig innhold

“Share With Care er lansert for å gjøre det som enkelt som mulig for deg å finne kulturelt innhold på lovlige tjenester. Derfor har vi blant annet utviklet en søkemotor, FilmFinder, hvor du kan få oversikt over hvilke tjenester du kan finne filmen eller serien du leter etter”, står på det på nettsiden.

“Et ukritisk forbruk av kultur på Internett kan nemlig gå ut over både deg selv og kulturen. Når ulovlige sider tilbyr gratis film eller billige kopier av designmøbler, skjer det uten avtaler med rettighetshaverne som har lagt tid, energi og penger i å produsere et stykke kultur eller en opplevelse som du kan få glede av. Det vil si at produsentene ikke betales for deres arbeid, men at kriminelle bakmenn i stedet mottar penger som ofte brukes til finansiering av organisert kriminalitet.”

Hva syns du om dette prosjektet? Vil det sørge for at flere velger lovlige tjenester?

 

Kilder:
TorrentFreak,
Share With Care

Annonse