Sony-sjefen: - Viktig å ha nestegenerasjons spillkonsoll
Etterfølgeren til PS4 kan være underveis.

Annonse


Sony-sjefen: – Viktig å ha nestegenerasjons spillkonsoll

Det er nødvendig å utvikle neste generasjons maskinvare, sier sjefen i Sony.

Jobber med en etterfølger

Den siste tiden har forbrukermønstrene i gamingverden opplevd dramatiske vendinger, med blant annet en langt større tilstrømming til mobilgaming og gaming på smarttelefoner, en større satsing på å gjøre spillingen mer tilgjengelig, blant annet i nettlesere og på tvers av ulike plattformer og enheter.

I et intervju med Financial Times svarer sjefen i Sony, Kenichiro Yoshida, bekreftende på at selskapet jobber med etterfølgeren til PlayStation 4. Dette fremkommer i forbindelse med et spørsmål om hvorvidt tradisjonelle spillkonsoller har en lys fremtid i vente, sett i sammenheng med endringene i spillmarkedet den siste tiden.

Videre forteller sjefen i Sony at det for øyeblikket rettes stor oppmerksomhet på å kunne stille med nestegenerasjons maskinvare, samtidig som han avkrefter at arvtageren til dagens PlayStation vil hete PlayStation 5.

Annonse


Nye trender i gamingmarkedet

I tråd med den siste periodens trender i gamingverden har det versert rykter om at Sony planlegger å lansere et nettbrett med muligheter til å kobles opp mot flere enheter, samtidig som det vil gjøre mer tilgjengelig med online streaming av spill.

Det kan være et ledd av deres motsvar til Microsoft, som i denne uken annonserte sitt nye prosjekt, kalt Project xCloud, som skal gjøre det mulig å tillate spillere på tvers av ulike plattformer.

 

Kilder:
Financial Times (betalingsmur)

Annonse